תזונה לחורף
החורף כבר פה, גשם ושלוליות, מעונן וקר. החורף משרה עלינו כבדות מסוימת ורצון לשהות במקום חמים ואף להתכרבל יותר תחת השמיכה בבוקר. הקצב הטבעי שלנו מאט ומאפשר לנתב את האנרגיה פנימה לעצמנו. לחורף יש את המאפיינים הייחודיים לו, מאפיינים של קאפה המשפיעים עלינו גוף ונפש ובכדי לשמור על הבריאות ולמנוע מחלות נתאים את אורח החיים והתזונה שלנו אליהם.
אז מה כדאי לאכול בחורף ?
בחורף באופן טבעי אש העיכול חזקה יותר במטרה לחמם היטב את הגוף ולשמור עליו בריא.
האוכל צריך להיות מזין וכנראה יהיה צורך בכמויות גדולות יותר, טיפוסי קאפה לא להגזים!
מומלץ מזון מבושל וחם, מרקים, דייסות ותבשילי קדרה, להם נוסיף תבלינים מחממים ומעט שומניות.
נשתה משקאות חמים או בטמפרטורת החדר. חליטות צמחים עם אנרגיה מחממת לשמירה על אש העיכול והגנה על מערכת הנשימה כגון: ג’ינג’ר, קינמון, ציפורן, טולסי וצ’אי.
ארוחות מזינות הכוללות דגנים וקטניות:
דגנים-אורז, שיבולת שועל, גריסי פנינה, דוחן, קינואה וכוסמת.
תבשילי קטניות מתובלים בתבלינים מחממים: כמון, זרעי חרדל, ג’ינג’ר, כורכום, פלפל שחור ואולי קמצוץ של צ’ילי.
ירקות- ירקות עליים מבושלים, שורשים, דלועים וירקות מצליבים מאודים או אפויים.
פירות העונה- תפוחים ואגסים אפשרי גם מבושלים ופרי הדר (מתאימים בעיקר לטיפוסי ואטה לטיפוסי פיטה ולקאפה מומלץ לאכול מהם מעט)
מוצרי חלב הם קרים מידי עבורנו בחורף, אבל כוס חלב חם מתובל עם אבקת ג’ינג’ר, אגוז מוסקט וכורכום יכולה להתאים לפני השינה ותשרה שינה טובה.
מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה