שיפודי ג’ק פרוט Jack Fruit
(או בשמו העברי לחמן שונה העלים) לכבוד הפיקניק של יום העצמאות ובכלל למנגל ללא אלימות אהימסה! טבעוני, טעים ושמח!!!
חומרים ל 5 סועדים
חומרים לשיפודים:
900 גרם ג’ק פרוט משומר או קפוא, שטוף ומסונן ממים
2 כוסות כרוב לבן קצוץ דק
כפית וחצי אספדיטה
קליפה מגורדת של לימון בינוני אחד
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורד דק
4 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
כפית צ’ילי יבש גרוס
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית כמון
1כפית כורכום
1 כוס מים או ציר ירקות או אבקת מרק (ללא מונסודיום) במים
אופן ההכנה:
להשרות את הג’ק פרוט במרינדה לכמה שעות, שיספוג את הטעמים. ניתן ומומלץ להכין יום מראש ולשמור במקרר.
לנעוץ בשיפוד עץ ניתן להוסיף ירקות שאוהבים ברווחים שבין פרי לפרי ( גמבה, עגבניה, פלפל) ולהניח על המנגל עד שנראה לכם שזה מוכן.
חומרים לרוטב:
2 כפית שמן צמחי
1 1/2 כוסות כרוב לבן קצוץ דק
כפית וחצי אספדיטה
1/2 פלפל צ’ילי טרי קצוץ לטבעות דקות
5 כפות חמאת בוטנים מהולה ברבע כוס מים רותחים (להמסה)
3 כפות רוטב סויה
1 כוס מים או ציר ירקות או אבקת מרק (ללא מונסודיום) במים
אופן הכנת הרוטב:
לטגן את הכרוב בשמן צמחי עד להזהבה, להוסיף את התבלינים עד שהארומה עולה, להסיר מהאש, לצנן מעט, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
להגיש לצד השיפודים🍖🍖🍖
ערך תזונתי:
לפרי הנהדר הזה, יש מרקם בשרני במיוחד, הוא מתפרק לסיבים קטנים שמזכירים צורה של בשר שהתבשל בבישול איטי, הוא סופג טעמים ממש כמו הטופו.
הפרי עשיר בחומרים מזינים כמו ויטמינים A ו-C, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, סידן, אשלגן ושלל מינרלים נוספים.
בתאבון ליום פיקניק ולעצמאות שמח🎆
רלי טרשל🕉️🕉️🕉️