תבשילי טופו הינם אחת מהנישות הכי אהובות על צמחונים. הטופו עשיר בחלבונים והוא סופג בקלות כל תיבול שתעניקו לו. אז הנה מתכון פשוט וטעים טעים לארוחת צהריים או ערב.
חומרים:
- קוביית טופו במשקל 300 גרם
- 1/8 כרוב חתוך לרצועות דקות
- ג’נג’ר
- 2 פלפלים אדומים ברצועות עבות
- מלוא החופן שעועית ירוקה רחבה, חתוכה לפיסות באורך 3 ס”מ
- חציל קטן חתוך לקוביות
- 5 עגבניות בשלות, לחרוץ, לחלוט ולקלוף
- חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
- צ’ילי
- פלפל לבן
- כורכום
- רוטב סויה
- מלח
- עלה דפנה
- פפריקה מתוקה
- 2 כפות סילאן
הכנה:
- מאדים את הכרוב בשמן קנולה בסיר רחב עם תחתית עבה עד שהופך שקוף.
- מוסיפים ג’ינג’ר, ואת הירקות בהדרגה: חציל, מאדים מעט, שעועית, ופלפלים, עד שהירקות נסגרים.
- מוסיפים את העגבניות, חתוכות קטן, עלה דפנה ומלח.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך עירבוב עד שהירקות מתרככים.
- במחבת מערבבים 4 כפות רוטב סויה, סילאן וקומץ מכל תבלין.
- מערבבים על אש נמוכה, מוסיפים את הטופו וממשיכים תוך עירבוב עד שלא נשאר נוזל.
- מאחדים טופו וירקות, מבשלים יחד 2 דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה ואוכלים עם דגן שאוהבים.
בתיאבון!