רטטוי טופו וירקות

תבשילי טופו הינם אחת מהנישות הכי אהובות על צמחונים. הטופו עשיר בחלבונים והוא סופג בקלות כל תיבול שתעניקו לו. אז הנה מתכון פשוט וטעים טעים לארוחת צהריים או ערב.

חומרים:

  • קוביית טופו במשקל 300 גרם
  • 1/8 כרוב חתוך לרצועות דקות
  • ג’נג’ר
  • 2 פלפלים אדומים ברצועות עבות
  • מלוא החופן שעועית ירוקה רחבה, חתוכה לפיסות באורך 3 ס”מ
  • חציל קטן חתוך לקוביות
  • 5 עגבניות בשלות, לחרוץ, לחלוט ולקלוף
  • חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
  • צ’ילי
  • פלפל לבן
  • כורכום
  • רוטב סויה
  • מלח
  • עלה דפנה
  • פפריקה מתוקה
  • 2 כפות סילאן

    הכנה:

  • מאדים את הכרוב בשמן קנולה בסיר רחב עם תחתית עבה עד שהופך שקוף.
  • מוסיפים ג’ינג’ר, ואת הירקות בהדרגה: חציל, מאדים מעט, שעועית, ופלפלים, עד שהירקות נסגרים.
  • מוסיפים את העגבניות, חתוכות קטן, עלה דפנה ומלח.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך עירבוב עד שהירקות מתרככים.
  • במחבת מערבבים 4 כפות רוטב סויה, סילאן וקומץ מכל תבלין.
  • מערבבים על אש נמוכה, מוסיפים את הטופו וממשיכים תוך עירבוב עד שלא נשאר נוזל.
  • מאחדים טופו וירקות, מבשלים יחד 2 דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה ואוכלים עם דגן שאוהבים.

 

בתיאבון!