קציצות ירקות שורש

קציצות ירקות שורש (ללא גלוטן)

 

החומרים:🧆
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים בינוניים
שורש פטרוזיליה גדול
1 ארטישוק ירושלמי גדול
סלרי בינוני {בערך כ10 ענפים, כולל העלים}
1/2 כוס קמח חומוס/תירס או כל קמח אחר שאתם אוהבים
פלפל גרוס טרי
כף אבקת מנטה או נענע יבשה (לא חובה, למי שאוהב טעם עשיר)
לציפוי הקציצות: 🧆
פירורי פנקו לגרסה עם גלוטן, פירורי לחם ללא גלוטן , או שביבי תפוח אדמה
אופן ההכנה:🧆
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה לקוביות, מרתיחים בסיר עם מים עד שהם רכים מאוד. הם יהפכו לפירה אחרי הבישול, אז אל תדאגו מבישול יתר.
קוצצים את הסלרי {עם העלים} והארטישוק ומטגנים עד שהם רכים לחלוטין, נותנים להם להתקרר בצד.
מועכים את ירקות השורש (שבישלנו) לפירה, נותנים לתערובת להתקרר.
מאחדים את התערובות {את ירקות השורש שהפכו לפירה והתערובת שטוגנה}.
מוסיפים את הקמח והפלפל, מתקנים תיבול אם יש צורך ומכינים קציצות מהתערובת ומצפים אותן בפאנקו.
במחבת או בסיר כבד מחממים שמן, שהשמן רותח מתחילים בטיגון הקציצות, מטגנים היטב מכל צד עד שהם מקבלים גוון זהוב-חום.
נותנים לקציצות להצטנן, ומגישים (מומלץ להגיש לצד יוגורט או טחינה).

בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️