קארי פתיתי סויה

קארי פתיתי סויה

 

*המצרכים*הכנת פתיתי סויה▢ כוס 1 של פתיתי סויה (50 גרם)▢ 3 כוסות מים▢1 קמצוץ מלח – אופציונלילקארי▢3 כפות שמן – קוקוס או כל שמן ניטרלי▢1 כוס כרוב קצוץ דק (במקום בצל)▢1 כוס עגבניות קצוצות דק▢1 כפית ממרח ג’ינג’ר▢¼ כפית כורכום טחון▢1 כפית צ’ילי קשמירי אדום טחון או ½ כפית צ’ילי אדום או קאיין▢1 כפית כוסברה טחונה▢½ כפית כמון טחון▢½ כפית שומר טחון – לא חובה▢½ כפית גראם מסאלה▢2 כפות עלי כוסברה קצוצים▢1 כף עלי נענע קצוצים▢1 כוס מים▢מלח לפי הצורך▢1 כוס קרם קוקוס – אופציונלילרוטב▢1 כף שמן – קוקוס או כל שמן ניטרלי▢12 עד 15 עלי קארי▢1 עד 2 צ’ילי ירוק – חתוך או פרוסלקישוט (בחרו אחד)▢1 עד 2 כפות עלי כוסברה קצוצים▢1 עד 2 כפות עלי נענע קצוצים או כמה ענפי נענע*אופן ההכנה*1. ראשית, שטפו כוס 1 של פתיתי סויה 2 עד 3 פעמים במים ורוקנו את המים. הוסיפו למחבת 3 כוסות מים וקמצוץ מלח. הוסיפו פתיתי סויה.2. אחרי שהמים מתחילים לרתוח, ממשיכים להרתיח את פתיתי הסויה 5 דקות על אש בינונית.3. מסננים את המים. שוטפים היטב במי ברז.4. לוחצים וסוחטים את הפתיתים ממש טוב כדי להסיר את כל המים הנוספים שהפתיתים ספגו. מניחים בצד.מכינים פתיתי סויה1. מחממים 3 כפות שמן. השתמשתי בשמן קוקוס, אבל כל שמן ניטרלי יתאים. שומרים על חום בינוני-נמוך או בינוני.מוסיפים כוסאחת של כרוב קצוץ דק ומטגנים בשמן על אש בינונית-נמוכה עד בינונית.2. ראשית הכרוב יהפוך לרך.3. ממשיכים לטגן עד שהכרוב מתחיל להזהיב. מנמיכים את החום לנמוך.4. מוסיפים 1 כפית ממרח ג’ינג’ר למחבת עם הכרוב המוזהב.5. מערבבים ומקפיצים כמה שניות על אש נמוכה עד שהארומה הגולמית נעלמת.6. מוסיפים כוס 1 עגבניות קצוצות דק.7. מטגנים על אש נמוכה עד בינונית-נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והופכות לעיסתיות. תנו לשמן להשתחרר מהצדדים.8. מוסיפים תבלינים טחונים המפורטים למטה ומאדים 1 עד 2 דקות על אש נמוכה.¼ כפית כורכום טחון1 כפית צ’ילי קשמירי אדום טחון או ½ כפית צ’ילי אדום או קאיין1 כפית כוסברה טחונה½ כפית כמון טחון½ כפית שומר טחון – לא חובה½ כפית גראם מסאלה9. מוסיפים נתחי סויה עם 2 כפות כוסברה קצוצה ו-1 כף עלי נענע קצוצים.10. מערבבים היטב ומתבלים במלח.11. מוסיפים 1 כוס מים.12. מערבבים היטב. מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית.13. אם אין לכם קרם קוקוס, אפשר לעצור כאן ולהגיש את פתיתי הסויה קארי. הרוטב כאן יהיה בעל סמיכות בינונית. אם הרוטב נראה סמיך מאוד, פשוט מוסיפים עוד קצת מים. שימו לב לא להוסיף יותר מדי, כי זה ידלל את הטעמים.אם אתם מעדיפים מרקם קרמי לקארי, הוסיפו 2 עד 3 כפות קמח שקדים או קשיו טחון. מערבבים היטב ומבשלים 3 עד 4 דקות. אם הרוטב נראה סמיך, מוסיפים מעט מים.הוסיפו קרם קוקוס – אופציונלי14. אם מוסיפים קרם קוקוס, תחילה מכבים את האש ולאחר מכן מוסיפים כוס 1 של קרם קוקוס.אם אתה מוסיפים קרם קוקוס, הוסיפו מים לפי הצורך כדי לתת סמיכות בינונית לרוטב.15. מערבבים היטב. מניחים על האש ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מתחמם ואז מכבים את האש. אין להרתיח כי החום עלול לפרק את חלב הקוקוס.16. אם אתם משתמשים בקרם קוקוס, אני ממליצה לבצע את השלב הזה. עלי קארי וצ’ילי ירוק מוסיפים המון טעם לרוטב קארי. אם לא השתמשתם בקרם קוקוס, תוכל לדלג על שלב זה.17. מחממים 1 כף שמן במחבת קטנה. השתמשו באותו שמן שהשתמשתם לפני כן בשלב זה.הוסיפו 1 עד 2 פלפלים ירוקים פרוסים ומטגנים אותם כמה שניות.מוסיפים 12 עד 15 עלי קארי (קצוצים או שלמים).18. מערבבים היטב, מטגנים כמה שניות עד שעלי קארי פריכים.19. מוסיפים את הרוטב לקארי. מערבבים היטב.