פשיטדת תפוחי אדמה

פשיטדת תפוחי אדמה

המתכון כשר לפסח, ללא גלוטן, פשוט וטעיםםם
תפוח האדמה מכיל יותר אשלגן מאשר בננה🍌🍌🍌
ועוד כמה סודות גלויים על תפוח האדמה

חומרים🌀
1 ק”ג תפוחי אדמה שטופים היטב עם הקליפה
2 כוסות קמח חומוס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 צרור שלם כולל הגבעולים כוסברה קצוצה
1/4כפית מלח
1 כפית חוויג’ למרק
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק ללא מונסודיום
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה🌀
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים חותכים לקוביות גסות, 2 תפוחי אדמה מועכים לפירה ומצננים מעט.

מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה, השמן, תבלינים ואבקת האפייה ומערבבים היטב, מעבירים את התערובת לתבנית אפיה משומנת היטב.

מחממים את התנור ל 180 מעלות ואופים כ 20/30 דקות עד שמזהיב למעלה, מצננים מעט ומגישים

ערך תזונתי🌀
בואו נגלה את סודות האמת הניצחית של תפוח האדמה
לתפוח האדמה יצא שם של עתיר קלוריות, או ”משמין”, וזה ממש ממש לא נכון כי הבעיה נמצאת באופן בו מכינים אותו, ברוב המתכונים נראה שימוש רב בטיגון, הקרמה בשמנת עשירה, גבינות וחמאה… זה מה שהופך אותו לעתיר קלוריות, ערכו התזונתי כשלעצמו בריא ומזין.
במאה גרם של תפוח אדמה מאודה יש 100 קלוריות בלבד, ללא שומן, ללא נתרן, ללא כולסטרול וגם ללא גלוטן. הוא מכיל כמעט מחצית הכמות היומית המומלצת של ויטמין C, אשלגן(יותר מאשר בננה)והרבה ויטמין B6, עשיר בסיבים תזונתיים, עמילן, מגנזיום ונוגדי חמצון.

בתאבון !
ותודה לאמה אדמה 🙏
אביב שמח רלי טרשל 🕉🕉🕉