פשטידת ברוקולי וגזר🌸🌸🌸
מתכון חגיגי, שמתאים לכל ארוחה וגם הילדים מאד אוהבים💕
מרכיבים:
החומרים לבצק:
1.5 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1⁄2 כוס מים
1⁄4 כוס שמן
החומרים למלית:
400 גרם ברוקולי
2 גזרים מגורדים
300 גרם טופו (חבילה קטנה) חתוך לקוביות
וכפית ג’ינג’ר מגורד (לא חובה)
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1⁄2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות).
מערבבים את החומרים לבצק, לשים עד לקבלת בצק אחיד ומשטחים בתבנית פאי משומנת. מצמידים היטב את הבצק לדפנות התבנית.
מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומאדים במחבת עם מעט מים כ-15 דקות עד להתרככות (אם משתמשים בברוקולי קפוא, מספיק להשרותו למשך 5 דקות במים רותחים ולאחר מכן לסנן היטב).
מטגנים את הגזר כ-5 דקות עד הזהבה קלה.
מעבדים את הברוקולי המאודה עם שאר חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את המלית על הבצק, מהדקים, ואופים בחום בינוני כ-45 דקות. בתום האפייה הקיש מעט רך, אבל הוא מתייצב בהדרגה. מומלץ להכניס למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.