פלאק פניר🥬🥬🥬
חומרים ל-4 מנות:
700 גרם עלי תרד טריים
100 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות (ניתן להכין גבינת פניר ביתית, כפי שמופיע במתכון המצורף, או להמיר את הפניר בקוביות טופו)
3 כוסות כרוב לבן קצוץ
2 כוסות כוסברה
3 כפות חמאה מזוקקת (גהי), או חמאה צהובה איכותית, או שמן קוקוס
כפית כורכום
כף ג’ינג’ר
צ’ילי
כף אספדיטה
כפית הל (זרעים)
מלח
אופן ההכנה:
1.שוטפים היטב את עלי התרד. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. לאחר הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את עלי התרד. מכסים את הסיר וממתינים כ-2-3 דקות. מסננים ומעבירים את עלי התרד למים עם קרח (על מנת לשמור על צבעם הירוק של העלים).
2.מסננים, מייבשים מעט ומעבירים את עלי התרד למעבד מזון. מוסיפים כוסברה, צ’ילי, ג’ינג’ר, ומעבדים למחית חלקה.
3. ממיסים את החמאה או שמן קוקוס
בסיר, מוסיפים את הכרוב ומטגנים עד השחמה, מוסיפים את שאר התבלינים ומטגנים עוד כדקה
4.מוסיפים את מחית התרד ומעט מים (כחצי כוס), ומבשלים למשך 4-5 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים. אפשר גם הפוך להוסיף את הכרוב המטוגן למעבד שכל התבשיל יהפוך לעיסה חלקה.
5.מוסיפים את קוביות הפניר או הטופו, וממשיכים לבשל עד שהן מתרככות.
6.מגישים חם, מומלץ עם גבינת פניר מגוררת מעל או טופו.
מתכון להכנת גבינת פניר
חומרים:
3 ליטר חלב עיזים או אחר
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1.בסיר גדול מביאים את החלב לרתיחה. בעת הרתיחה, החלב מתחיל להקציף. כשזה קורה, חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון.
2.מערבבים את החלב עם הלימון במשך 4-5 דקות, עד שגושי גבינה נפרדים מהמים.
3.בסיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד וסוחטים היטב. תולים מעל לכיור את שקית הבד למשך כשעתיים, עד ששארית הנוזלים מתנקזים, והגבינה מתקררת.
4.מוציאים את גוש הגבינה וחותכים לקוביות.
תרד ערך תזונתי:
התרד מגיע במקור מפרס ואפגניסטאן, הוא שופע בסגולות בריאותיות וביניהן יש גם סגולות נוגדות דלקות, נוגדות חמצון, חיזוק העצמות והוא מחזק את מערכת החיסון בטבעיות גמורה. התרד הוא מקור מצוין וטבעי לויטמין K, לויטמין A, מנגן, חומצה פולית, המון ברזל, ויטמין B2, ויטמין B6, נחושת, ויטמין E, סידן, ויטמין C ואשלגן.
בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️