עוגת פרג טבעונית ללא גלוטן משובחת
יום אחד נכנסתי למרכז השיבננדה ועוגת הפרג הנפלאה הזו קיבלה את פני הבאים, פרי מעשי ידיה של בהרגוי היקרה.
משתפת אתכם במתכון עם תוספת מפנקת של שוקולד וגרידת תפוז: עוגת פרג טבעונית ללא גלוטן משובחת
מצרכים:
חצי כוס רסק תפוחים
בננה בשלה מעוכה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
⅔ כוס (70 ג’) פרג טחון
⅔ כוס (70 ג’) קמח שקדים
2 כפות (24 ג’) קמח רגיל או עוד קמח שקדים
כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
שליש (30 ג’) כוס קוקוס
70 גרם שברי שוקולד מריר 70 אחוז
גרידת תפוז
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה פרג, קמח שקדים, קמח, אבקת אפיה וקוקוס.
בקערה נפרדת לערבב רסק תפוחים ובננה מעוכה . מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-פותחים את דלת התנור עד הסוף, משאירים את העוגה בתנור 5 דקות ומוציאים. מצננים לגמרי לפני שפורסים.
תענוג מובטח! 🤗🙏❤️