סלט כוסמת ירוקה שורשים וירוקים
כוסמת ירוקה למה ואיך?
כוסמת ירוקה אחד מחומרי הגלם המופלאים לצריכה , הנחשבת זרע שהוא פסאודו-דגן.
הכוסמת נפוצה מאוד במטבח המסורתי של מזרח אירופה וביפן
הכוסמת מכילה ערך חלבוני חשוב קל לעיכול . היא עשירה בויטמיני B ומכילה מינרלים כגון סלניום, אבץ, אשלגן, סידן וברזל. הערך הרפואי שלה נובע בעיקר מהמצאות נוגד החימצון בשם רוטין. נוגד חימצון שמחזק גם את כלי דם , קל לעבוד איתה גם כתבשילים / סלטים / קמחים / לחמים ועוד
סלט כוסמת ירוקה שורשים וירוקים
1 כוס כוסמת ירוקה מושרת ללילה ושטופה
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1 שומר קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1/4 כוס של פטרוזיליה קצוצה
עלי בייבי
לרוטב:
1 לימון סחוט טרי
פיסת גינגר גרוסה
כמה גרגירי חרדל גרוסים לאבקה
2 כפות שמן זית
מלח
גרידת לימון
רוזמרין / אורגנו לפי הטעם
ההכנה
בסיר שטוח – בוזקים מעט שמן זית
מוסיפים את השומר להתרככות ולאחריו את הקוביות בטטה והסלרי
מוסיפים את הכוסמת ומערבבים למשך כדקותיים
לאחר מכן מוסיפים תבלינים ומערבבים שוב לדקה אחת
כדי שהתבלינים יטמעו בכוסמת והירקות
ורק אז מוסיפים ככוס מים – מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר
ומבשלים כ15 דק עד שהכוסמת מתרככת
הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים יחד ורצוי לתת להם לשבת ביחד
אפילו ללילה שלם [לא חובה]
להגשה מקררים מעט את התבשיל ובוזקים עליו את הרוטב
ומגישים על מצע עלי בייבי
בתאבון
תמרה צוברי פרם שנטי – למרכז שיבננדה