ניקוי רעלים סתווי

ניקוי רעלים סתווי

 

באיורוודה, עונות המעבר הן זמן מיוחד בו מומלץ לנקות ולהכין את הגוף לקראת העונה הבאה. ניקוי הרעלים בסתיו מאפשר פינוי רעלים שהצטברו במשך חודשי הקיץ לצד חיזוק הגוף ומערכת החיסון לקראת החורף. ניקוי הרעלים הוא זמן איכות המאפשר לגוף שלנו לנוח, להתחדש ולשקם את הדרוש שיקום. תהליך הניקוי הבייתי הוא עדין ופשוט לביצוע, הוא נעשה בשלושה שלבים: הכנה, ימי הניקוי וחזרה לשגרה.

שלב ההכנה:

(כשלושה ימים או יותר)

בימים אלו מפחיתים בהדרגה מזונות מעובדים ותעשייתיים, קפאין, מזון מהחי וסוכרים.

התזונה תהיה דגנים וקטניות קטנות (עדשים), פירות וירקות, אגוזים וזרעים. ימים של התרגלות הדרגתית לתהליך.

ימי הניקוי:

(כשלושה ימים, עד שבוע)

ארוחות קבועות המבוססות על תבשיל קיצ’רי (תבשיל אורז בסמטי עם עדשי מאש או עדשים כתומות), שתיה של מים וחליטות צמחים. תזונת הניקוי קלה לעיכול ומאפשרת פינוי רעלים מבלי לפגוע בחיוניות הגוף. בימי הניקוי לעיתים יש צורך בצמחי מרפא מיוחדים המעצימים את התהליך. (הצמחים ניתנים בהמלצת מטפל.ת)

*בימי הניקוי מומלץ לבצע עיסוי עצמי – abhyanga  בכל יום בבוקר לצד פעילות גופנית רכה.

ימי החזרה לשגרה:

(כשלושה ימים או יותר)

חזרה הדרגתית ואיטית לתזונה רגילה, נמנעים מעומס על מערכת העיכול בכדי לשמור ה”אגני” – אש העיכול. התזונה תהייה דומה לתזונה בשלב ההכנה – פירות וירקות, אגוזים וזרעים, דגנים ועדשים. ימי החזרה לשגרה הם זמן טוב לבחון את תגובות הגוף למזונות שהוספנו לתפריט.

בסיום תהליך הניקוי נרגיש תחושה טובה של קלילות בגוף, שיפור ביכולת הריכוז ומצב רוח טוב.

 

**מומלץ לעבור את תהליך הניקוי בליווי של מטפל.ת איורוודי.ת.

 

(נכתב על ידי טלי מסריק, מטפלת באיורוודה)