נאורטון קורמה 🌀
ירקות שהגיעו לסמאדי🥰
חומרים🌀
תערובת ירקות חתוכים לקוביות קטנות מבושלים במים עד לריכוך קל: קולורבי, תפוח אדמה גזר, כרובית, דלעת, ברוקולי, (או כל ירק שיש במקרר)
150 גרם טופו מגורד
3 עגבניות
2 כוסות כרוב לבן מגורד
כפית וחצי ג’ינג’ר כתוש
כפית אספדיטיה
כפית כורכום
כפית אבקת צ’ילי אדומה
כפית אבקת כוסברה
כפית שטוחה גראם מסאלה
כף שמן צמחי (ניתן להמיר בגהי חמאה מזוקקת)
כוס חלב קוקוס
חופן מיקס פירות יבשים- אגוזים, קשיו, צימוקים
כוס כוסברה קצוצה
מלח
ההכנה🌀
חולטים את העגבניות ומסירים את קליפתן. מגרדים בפומפייה או בלנדר עד לקבלת רסק גס.
מטגנים דקה את הפירות היבשים עם כף שמן ומניחים בצד.
מחממים שמן (עדיף בסיר רחב) ומטגנים את הכרוב, והג’ינג’ר עד להזהבה.
מוסיפים מלח, אספדיטה, כורכום, צ’ילי, אבקת כוסברה, גראם מסאלה ומטגנים תוך כדי ערבוב לעוד כ–2 דקות.
מוסיפים את העגבניות ואת הפירות היבשים ומבשלים כ- 5 דקות. מערבבים מפעם לפעם.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה קלה.
מנמיכים את האש ומצמצמים, (מבשלים עד שהתערובת נעשית סמיכה)
מוסיפים את הטופו וממשיכים לבשל,
מוסיפים את הירקות המבושלים כך שהרוטב יכסה אותם. מבשלים כ-5/7 דקות ומגישים.
בתאבון 🌀
רלי טרשל🕉️🕉️🕉️