מרקחת חגיגית של נקטרינה עם מקל וניל או קנמון
נעים לשבור את הצום בעדינות ומתיקות. מומלץ להכין חליטת תה מעלי זוטא לבנה טריים ולהניח ליד מרקחת משיבת נפש של נקטרינה מתובלת במקל קינמון (למשקיענים מומלץ לנסות להחליף את מקל הקינמון במקל וניל)
מצרכים:
1 קילו (ברוטו, לפני הקילוף והגלעון) נקטרינות יפות
400 גרם סוכר לבן
מיץ מסונן מלימון אחד
מקל קנמון
הכנה:
1. חוצים את הנקטרינות לפלחים שמנמנים.
2. מכניסים את החתיכות יחד עם הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון לסיר כבד, מחממים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול. אם נוצר קצף, מכפים אותו. אחרי חצי שעה יוצקים כפית של ריבה על צלחת קטנה.
4. מניחים לנוזל להתקרר מעט ואז מטים את הצלחת על צדה; אם הנוזל נקרש, הריבה מוכנה. אם הוא עדיין נוזלי, ממשיכים בבישול ואחרי כרבע שעה חוזרים על מבחן הצלחת וחוזר חלילה.
5. מעבירים לצנצנות * לפני כן יש להרתיח רבע שעה במים יחד עם המכסים שלהן. וממלאים עד כיסוי.
6. סוגרים את המכסה ומצננים תחילה על השיש אחר במזווה. אם פותחים את הצנצנות יש לאחסן במקרר.
בתאבון!
מאחלת לכל היוגים גמר חתימה טובה, צום קל ושנה טובה! מהגר