מרק עגבניות צלויות

מרק עגבניות צלויות

 

מצרכים
2 קילו עגבניות
(שורש וגבעוליסלרי
שורש פטרוזיליה
גזר שומר) קצוצים לקוביות
מלח גס
נייר אפיה
טימין מיובש או כמה גבעולי טימין

אופן הכנה
חותכים את העגבניות לחצי מניחים בתבנית על נייר אפיה שפוזר עליו מלח גס אופים בחום בינוני כ20 דקות עד שהקליפה מתכווצת ומגירה נוזלים אפשר לשים גם גבעול טימין וגבעולי עגבניה

1.העגבניות ניצלות בתנור
2.בסיר עם קצת שמן זית מאדים את ירקות השורש עד שהם רכים
3. מקלפים את הקליפה מהעגבניות
מוסיפים אותם לסיר עם הנוזלים מהתבנית נותנים להם להתאדות ביחד
4 ..מוסיפים טימין מיובש מלח פלפל לפי הטעם
5.טוחנים בבלנדר יד עד שהמרקם ממש קרמי

אפשרויות נוספות

1.לשתות את המרק בטמפ החדר הוא עדיין טעים
2.אפשר להגיש עם פרמזן
3.אפשר להשתמש במרק כרוטב פסטה
4.על בסיס הצלייה של ירק אחד בתנור אפשר להחליף את העגבניות בבטטה./.דלעת..
ולהמשיך במתכון כנל ויתקבלו מרקים נהדרים או רטבים
5.כמה טיפות של רוטב סויה /בלסמי/ווסטרשייר
משדרגים את המרק

בתאבון ושבת שלום