קבלו אותו, מרק הקסם המרוקאי!
מרק עשיר וסמיך,
נכנס לקטגוריית המרק-ארוחה בשמחה
אם תרצו לשמור על האפקט הבשרי,
הקפיצו 300 גר’ סייטן חתוך לקוביות,
והוסיפו למרק בתום הבישול
אפשר להוסיף גם איטריות דקות כמו במקור
מה צריך (לכ5 ליטר מרק, 4-5 מנות)?
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 ראש סלרי
- 1 כוס עדשים חומות קטנות מושרות ללילה
- 1 כוס חומוס מושרה ללילה
- 5 עגבניות מרוסקות במעבד מזון
- כף חוואיג’ למרק
- מלח ים
- 2 עלי דפנה
- 3 כפות שמן קנולה לאידוי
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה (או 2 פטרוזיליה אם לא אוהבים)
- 2 כפות סילאן
- חופן איטריות צרות (לא חובה)
ההכנה:
- את גרגירי החומוס מבשלים בנפרד עד שמתרככים
- בסיר עם שמן מוסיפים שורש סלרי, גזר, עדשים, חומוס, ואת העגבניות הקצוצות
- מתבלים בחוואיג’, מלח, סילאן ועלי דפנה
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ40 דקות עד שעה
- אם מוסיפים איטריות עושים זאת ב10 הדקות האחרונות לבישול
- בתום הבישול מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים
אוכלים!
מתכון ניתן באדיבות מהמטבח של מאשה