מלאי קופתא הינו מאכל צמחוני מהמטבח הצפון הודי. המתכון המקורי כולל תפוחי אדמה וגבינה. בגרסה הטבעונית של מאשה רוננסון, בטטה מחליפה את תפוחי האדמה וטופו את הגבינה.
רכיבים :
- 3/4 כוס קמח מלא
- 1/4 כוס סולת מלאה
- 1/2 ק”ג בטטה (בערך בטטה אחת בינונית)
- 200 גרם טופו
- 3 כפות קשיו טחון
- חצי כפית שטוחה מלח
- רבע כפית פלפל
- כפית גאראם מאסלה
- 3 כפות שמן נייטרלי (קוקוס או קנולה) לשימון הכופתאות
לרוטב:
- 2 כפות שמן קנולה או קוקוס
- 1/2 ק”ג דלעת
- 5 עגבניות
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1/4 כוס קשיו טחון
- 2 כפות סילאן תמרים
- כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
- כפית שטוחה מלח
- 2 עלי דפנה
- כפית זרעי כמון
- כפית זרעי חרדל
- קמצוץ מכל אחד מהתבלינים הבאים: מוסקט, ציפורן, הל, זרעי כוסברה טחונים, פלפל שחור, צ’ילי אם אוהבים.
הוראות הכנה
מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה ומועכים בקערה. מגררים את הטופו גס או מועכים במזלג. מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את כל רכיבי הכופתאות ומערבבים בכף עץ. מתקבל כמו בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים לה לעמוד במקרר חצי שעה. בזמן שהתערבות ממתינה במקרר, מכינים את הרוטב. מתחילים בקליית הזרעים ועלי הדפנה, דקה עד שתיים בכף שמן.
מוסיפים ג’ינג’ר ואת קוביות הדלעת. מרסקים את העגבניות במעבד מזון (אפשר לחלוט ולקלף לפני אך לא חובה) ומוסיפים לדלעת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה. מוסיפים סילאן ותבלינים. מוסיפים חלב קוקוס וקשיו, וממשיכים לבשל עוד כדקה, מסירים מהאש.
כעת מכינים את הכופתאות:
מוציאים את הקערה מקירור. אם התערובת עדיין לחה מדי לעבודה ונדבקת לידיים מאוד, מוסיפים עוד קמח, לפי הצורך. משמנים את הידיים. מודדים כף מהתערובת, ובידיים ששימנו צרים כופתאה מאורכת. מניחים בתבנית עם נייר אפיה שהברשנו בכף שמן. ממשיכים כך עד סוף התערובת. בעזרת מברשת סיליקון, מברישים את הכופתאות בכף שמן מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל–180 מעלות למשך כ–35–40 דקות, עד שהכופתאות מזהיבות בצורה אחידה. אחרי 20 דקות אפשר להפוך אותן על צדן השני. בתום האפיה ולפני האכילה מצננים את הכופתאות לטמפרטורת החדר. בסמוך לשעת ההגשה ממלאים קערה ברוטב ומניחים בתוכו את הכופתאות.