כוסמת 🥘
על ההבדל בין כוסמין לכוסמת
ומתכון כוסמת
חומרים:🥘
1 כוס קוביות כרוב לבן
2 כוסות קוביות קישוא (אפשר להחליף בירק אחר שאוהבים כמו גמבה)
1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה וסינון
1 גזר גדול מגורד גס
1/2 +1 כוסות מים רותחים
תיבול: 1 כפית גדושה אבקת מרק (עדיף ללא מונוסודוים גלוטומט), מלח ופלפל שחור גרוס או פלפל לבן
אופן ההכנה:🥘
-מטגנים כרוב בסיר עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישוא מטגנים עוד דקה.
-מוסיפים את הכוסמת ומערבבים (כ 2 דקות). מוסיפים את הגזר המגורד, מתבלים ומערבבים .
-מוסיפים מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות.
*הערה: אם הכוסמת עדיין קצת יבשה ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים לערבב ולבשל על אש נמוכה שלוש עד חמש דקות.
ההבדל בין כוסמין לכוסמת וערכים תזונתיים:
כוסמת (Fagopyrum esculentum) נראית כמו דגן וטעימה כמו דגן אבל אינה כזו.
היא קרובת משפחה של הרברבר, ומכיוון שהיא נטולת גלוטן, היא מאכל אידיאלי לאלרגיים לגלוטן שבחיטה ודגנים אמיתיים אחרים.
הכוסמת היא זרע של פרי , בעוד שהכוסמין הוא הוא סוג של חיטה ונחשב לדגן הקדום ביותר (אחת מחמשת מיני הדגן המוזכרים בתנ”ך).
הכוסמין זהו אב קדמון לחיטה, שפירוש הדבר שהוא אכן מכיל גלוטן והוא מחוץ לתחום לאלו הניזונים מדיאטות ללא גלוטן. הוא עשיר בסיבים ויטמיני B קומפלקב , ויש לו 10 עד 25 אחוז חלבון יותר מרוב הזנים של החיטה.
ובחזרה לכוסמת היא גדלה בעיקר באזורים קרים כמו רוסיה, סין וצפון ארצות הברית. זהו צמח עמיד וחזק.
היא מכילה תרכובת בשם אינוזיטול, שהוא חומר אליו מיוחסות תכונות של הרגעה, שיפור שינה וחיזוק מערכת העצבים והיא בעלת אינדקס גליקמי נמוך, זאת אומרת מכילה פחמימות שמתפרקות לאט יותר ולכן משביעה לאורך זמן רב יותר.
הכוסמת עשירה בויטמינים ומינרלים ומכילה סיבים תזונתיים שיעילים בזמן דיאטה. היא מקור מצוין לחלבון ואף נחשבת לחלבון מלא (כלומר מכילה את כל חומצות האמינו שנדרשות על ידי הגוף) לכן אפשר לאכול אותה כארוחה בפני עצמה או כתוספת.
בתאבון!
רחלי טרשל 🕉️🕉️🕉️