טריפלה
טריפלה -Triphala היא פורמולה אירוודית מסורתית הנמצאת בשימוש מזה אלפי שנים. טריפלה
משמעותה “שלושת הפירות” והיא אכן מורכבת מהפירות: אמלקי, הריטקי וביבהיטקי שמקורם בהודו. שלושת המרכיבים בפורמולה נמצאים ביחסיות שווה והיא מתאימה לאיזון שלושת הדושות (ואטה, פיטה וקאפה). טריפלה היא פורמולה פופולרית בזכות היכולת שלה לנקות רעלים יחד עם תמיכה והזנה של מערכות הגוף.
הטריפלה היא רב תכליתית, שומרת ומגינה על הבריאות באופן כללי וגם מטפלת בבעיות בריאותיות שונות: בעיות עיכול, גזים, עצירות, פינוי רעלים, ניקוי הדם והכבד, הפחתה במשקל, דלקות וזיהומים.
חליטת טריפלה:
שמים בכוס 1/2 כפית אבקת טריפלה.
מוסיפים מים רותחים מלוא הכוס, מערבבים ומכסים את הכוס.
ממתינים עד שהחליטה תהיה בטמפרטורה פושרת או בטמפרטורת החדר.
האבקה שוקעת בתחתית הכוס, שותים את הנוזל.
כמות מומלצת: כוס אחת
הזמנים המומלצים לשתייה הם לפני השינה או בבוקר על בטן ריקה.
שתיית החליטה משמשת כמשלשל עדין ומסייעת בפינוי רעלים מגוף.
לחליטה טעם מריר וזה אולי ירתיע בהתחלה אך עם הזמן בהחלט מתרגלים לטעם 😊
*לטריפלה לעיתים יש השפעה משתנת, במקרים אלו מומלץ לשתות את הטריפלה בבוקר, זה ימנע קימה לשירותים בלילה.
שימושים נפוצים נוספים:
גרגור של החליטה לניקוי חלל הפה, לטיפול ומניעה של דלקות בפה ובחניכיים.
שטיפה וניקוי והעור.
מאת : טלי מסריק מטפלת ברפואת האיורוודה