טיפים מצננים לקיץ

טיפים מצננים לקיץ

 

הקיץ הינו עונה שבה דומיננטי יסוד האש, ובלי קשר לאיזה טיפוס אנחנו, קיים צורך ברמה כזאת או אחרת לצנן את הגוף .
באיורוודה יש התייחסות לעונות השנה ולהשפעה שלהן על הגוף, במיוחד בהקשר לאש העיכול ה”אגני”.
הגישה היא שרוב המחלות נגרמות כתוצאה מאש עיכול חלשה שאינה יכולה לפרק ולספוג טוב
את המזון, וגורמת להצטברות של רעלים באזורים שונים בגוף .עם בואו של הקיץ וכשהחום בחוץ גובר, נרגיש שהתיאבון פוחת ,הגוף מאותת לנו שיש צורך לערוך שינויים בתזונה ובאורח החיים, ולהתאים אותם למזג האוויר.
בקיץ מומלצות ארוחות קלות ובכמויות קטנות. יש להמעיט בטעמים המגבירים חום: חריף, מלוח וחמוץ  .
כשחם, אנו מרגישים באופן טבעי צמאים יותר, ולכן גם נשתה יותר מהרגיל, במיוחד נשתוקק לשתייה קרה ואפילו קפואה. למרות המשיכה לזה ,רצוי לשתות משקאות בטמפרטורה רגילה. קור מוגזם וקרח עלולים לפגוע ולהחליש את אש העיכול בדומה למים קרים שנשפוך על להבת אש. המשקאות המומלצים יהיו אלו שהאנרגיה שלהם קרה ואינם פוגעים ב”אגני”: מים, מי קוקוס או חליטות מצוננות לטמפרטורת החדר

כגון: נענע,עלי ורדים, זרעי כוסברה ולימונדה קיצית*.

 

במידה ונרגיש בשעות הצהריים עייפות, נאפשר לעצמנו לנוח כעשרים דקות בשכיבה על צד שמאל.
את העיסוי העצמי (abhyanga ) בקיץ מומלץ לעשות בשעות הבוקר המוקדמות, לפני הרחצה או בין הערביים, עם שמן קוקוס או שמן חמניות. אפשר להוסיף לשמן 2- 3 טיפות משמנים אתרים המתאימים לקיץ: סנדלווד, מנטה, עשב לימון,ורדים ולבנדר.

פעילות גופנית מומלצת בשעות הבוקר המוקדמות או לאחר שקיעת השמש. טיולי ערב לאורו המקרר של הירח, ובמידה ונרצה להתקרר עוד יותר נלך ברגליים יחפות על דשא רווי טל.

 

*מתכון ללימונדה אלקטרוליטית קיצית

מיץ מלימון סחוט עדיפות מסוג ליים (הליים טעמו חמוץ ומעט מריר והוא פחות מחמם מלימון רגיל)

קנקן עם חצי ליטר מים

כפית אחת סוכר נבט (סוכר שהגבישים נראים בו כמו קריסטל ואיכותו מקררת)

קמצוץ מלח הימלאיה (מלח שאיכותו מקררת ומוסיף מינרלים למשקה)

בהגשה ניתן להוסיף עלי נענע טריים ופלחי לימון.

 

מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה