זיכרון

 

זיכרון

 

בכל רגע אנו קולטים מידע עצום המגיע אלינו ממראות, טעמים, קולות, ריחות ומגע, ידע המועבר למוחנו באמצעות חמשת החושים.

ידע חווייתי חדש המצטרף לידע חווייתי קודם ונשמר אצלנו בזיכרון. על פי האיורוודה קאפה דושה הממוקמת בראש מזינה ומסככת את המוח ומערכת העצבים כאשר המדיום הנוזלי שבה אוגר ומאחסן את המידע. ואטה דושה מניעה ומעוררת את הזיכרון ומסייעת לשחזר את המידע. ההבנה ועיכול המידע מבחינה רגשית ושכלית קשורים בפיטה דושה.

במצב בו הדושות מאוזנות המוח יתפקד בצורה טובה, המודעות והמיקוד שלנו יהיו חדים והזיכרון טוב. אך לא תמיד האיזון נשמר, וכל אחד מאיתנו עלול לחוות רגעים של פיזור דעת או שכחה.

 

איך משפרים את הזיכרון?

תזונה:

אוכל קל וסטווי. פירות וירקות אורגניים וטריים, תוספת קטנה של אגוזים ושקדים,

גהיי, מזון מבושל עם תבלינים כמו כורכום ופלפל שחור המגבירים את המטבוליזם.

יש להימנע ממזון מעובד ותעשייתי, להמעיט באכילת סוכר ופחמימות ובמשקאות ממריצים המכילים קפאין.

ניקוי רעלים וחיזוק ה”אגני”, אש העיכול האחראית על תהליכים מטאבוליים פיזיים ומנטליים. הניקוי מחזק את תפקוד מערכת העצבים והמוח.

 

פעילות גופנית במטרה לשפר את אספקת הדם למוח:

הליכה יומית בקצב מהיר.

תרגול יוגה, ברכות לשמש ובמיוחד תנוחות הפוכות, כגון עמידת כתפיים, עמידת ראש.

פראניאמה.

מדיטציה.

עיסוי הקרקפת וסוליות כפות הרגלים בשמן שומשום. העיסוי מעורר את קצוות העצבים ושולח מסרים למוח.

 

בנוסף, צמח מרפא:

ברהמי –BRAHMI

Bacopa Monneiri) )

*ברהמי משפר את הזיכרון, מחזק ומשקם את מערכת העצבים, משפר את יכולת הריכוז, תומך במצבים רגשיים של חוסר שקט וחרדה.

ניתן להשתמש בצמח כחליטה, באבקה או בכמוסות.

*מומלץ להתייעץ עם מטפל/ת לפני השימוש בצמח

 

מאת טלי מסריק

מטפלת ברפואת האיורוודה