גולאב ג’אמון טבעוני
את הממתק הזה ההודים נוהגים להכין בדיוואלי , הדיוואלי בדומה לחנוכה מסמל את חגיגות ניצחון האור על החושך, וכמו בחנוכה מדובר גם בניצחון של קינוחים🍥
מרכיבים ל-20 כדורים קטנים:
1/2 כוס קמח
6 כפות קמח שקדים
6 כפות פירורי לחם
3 כפות קורנפלור או קמח תפ”א
2 כפות פיסטוק קצוץ ( או שקדים)
¼ כפית מלח
¼ כפית סודה לשתייה
¼ כפית הל טחון
9 כפות קרם קוקוס
שמן צמחי לטיגון עמוק
סירופ:
1/4 1 כוסות מים
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
3-4 תרמילי הל ( רק זרעים)
הגשה:🍩🍩
פיסטוק קצוץ
אופן הכנה:
בקערת מעבד מזון או בלנדר שמים את כל המרכיבים היבשים: קמח, קמח שקדים, פירורי לחם, קורנפלור, פיסטוקים, מלח, סודה לשתייה והל, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וכמה שיותר חלקה וללא גושים.
מעבירים את התערובת היבשה לקערה, מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. אחרי שנוצרים גושים, מתחילים ללוש את הבצק ידנית. לשים כ-3-4 דקות, עד שמתקבל בצק רך וטיפה דביק. אם הוא יבש ומתפורר – מוסיפים עוד קצת קרם קוקוס. – אנחנו רוצים בצק רטוב לא בצק יבש. מכסים את הקערה ומשאירים בצד לשבע דקות.
מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות, עד שכל הסוכר נמס, ומתקבל סירופ ארומטי.
מכדררים מהבצק כדורים בגודל אגוז. אם אתם מרגישים שהתערובת התייבשה ולא מתכדררת לכדורים חלקים תוסיפו עוד קצת קרם קוקוס ותלושו.
מחממים שמן לטיגון עמוק. גובה השמן יכול להיות כגובה הכדורים. מומלץ שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אנחנו רוצים שהכדורים לא רק ישחימו מבחוץ, אלא גם יהיו מוכנים מבפנים.
שמים את הכדורים בשמן החם ומטגנים עד להשחמה יפה. מומלץ לנער את הסיר, כדי שהכדורים יתגלגלו וישחימו באופן אחיד מכל הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מעבירים את כל הכדורים לסיר עם הסירופ ומשאירים אותם בפנים לכמה דקות, כדי שיספגו אותו היטב.
יוצקים לצלחת הגשה קצת סירופ, שמים מעל את הגולאב ג’אמון, מפזרים פיסטוק קצוץ ומגישים.
חג שמח ובתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️