עוגת שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית

החומרים:

כוס וחצי חלב סויה או שקדים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קוקוס
1 כף חומץ רגיל
1 כף תמצית וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
1/2 כוס קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
200 גרם שוקולד מריר מגורד דק

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר
3 כפות קרם קוקוס

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל180 מעלות.
בקערה מערבבים את החלב יחד עם סוכר, שמן, חומץ, וניל ומלח. לאט לאט מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח, קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה ובסוף גם את השוקולד המגורד.
את התערובת יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 40 דקות. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה ומצננים בטמפרטורת חדר.
בנתיים מכינים את הציפוי, בקערה מכנים את השוקולד וקרם הקוקוס וממיסים במיקרוגל או בבן מארי מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה, יוצקים את התערובת על העוגה ומנחים להתייצב במשך שעה.
ניתן לקשת בקוקוס, שקדים או אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר לפי טעמכם.

בתאבון!