קישואים ממולאים
החומרים:
7 קישואים בינוניים
צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזליה
חצי כרובית לבנה חתוכה לקוביות קטנות
1 גזר מגורד
1 גבעול סלרי קצוץ
1 כוס אורז
חצי כוס עדשים
1 כוס מים
מלח
פלפל שחור
כמון
כורכום
פפריקה ומעט בהרט
לרוטב עגבניות:
9 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
חצי כוס רסק עגבניות
פפריקה
3 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
עובדים עם שני סירים במקביל, אחד רחב ושטוח בו נבשל תחילה את הרוטב בתוכו נניח את הממולאים.
בסיר נוסף נבשל את האורז במים עם מעט שמן זית והתבלינים.
אופן הכנת הקישואים:
חותכים את החלק העליון עם הגבעול ושומרים אותו כי ניתן להשתמש בו כמכסה בהמשך.את הקישואים מרוקנים מתוכן בעזרת כפית, גם את התוכן שומרים להמשך.
מערבבים בקערה את הגזר הפטרוזליה הכוסברה והתוכן שהוצאנו מהקישוא , מוסיפים כורכום, פפריקה, פלפל שחור, מעט מלח, בהרט, ואת האורז והעדשים שבושלו מראש ומערבבים.
ממלאים את הקישואים שרוקנו בתערובת, ומניחים בסיר עם רוטב העגבניות, מוסיפים כוס וחצי מים לפי הצורך כי זה לקראת בישול ארוך ומכסים.
מבשלים על להבה בינונית כארבעים דקות, מדי פעם מעבירים בעזרת כף מעט מהרוטב לתוך הקישואים להעמיק את הטעם ומבשלים עד שהקישואים רכים והרוטב מתעבה מעט.
בתאבון!