מתכון עלי מנגולד ממולאים

מתכון מקורי כל שבוע !

מנת היום – עלי מנגולד ממולאים

עלי מנגולד עם אורז מלא שקדים וחמוציות

לפעמים מתחשק לי לצאת מהשגרה הרגילה של אורז מלא, ירקות וקטניות, אבל לא תמיד יש לי
אנרגיות להשקיע, לקנות מצרכים ולהכין משהו מיוחד. המתכון הזה מורכב ממצרכים פשוטים שיש
בבית או שניתן להשיג בקלות בחנויות.

את המנגולד, עלי הסלק אני אוהב מאד, הם טעימים במוקפצים, בתבשילים ולפעמים גם בסלט (כשהם מאד עדינים).
מומלץ להשתמש במנגולד אורגני.

מלבד היתרונות הידועים של מזון אורגני, העלים האורגנים הם יותר
עדינים והחלק הלבן פחות גס, דבר שמאד עוזר לקיפול הממולאים
ולא צריך להתעסק עם חיתוך העלים.
מנגולד אורגני הוא גם קטן ומתאים בדיוק לגודל הממולא הרצוי.

אז מה הרעיון?
להרכיב מנה  שדומה מאד לכרוב ממולא, עם טעם לימוני בולט,
קצת מתיקות של חמוציות ומעט אגוזים בשביל מרקם.

הסוד הוא ליצור מילוי עם הרבה ירק (במקרה הזה כרוב), שנותן
אווריריות לאורז המלא והופך את המנה לקלילה יותר ממולאים רגילים.

אם נשאר עודף מילוי ויש מקום בסיר, אני אוהב להניח אותו
באמצע כשסביבו העלים המגולגלים, הוא יהיה טעים מאד בסוף
ויעזור לשמור על הממולאים במקומם.

מצרכים:

8 עלי מנגולד שטופים ויפים (רצוי אורגניים)
2 כוסות אורז מלא שטוף היטב, אפשר להשרות במים לשעה
4 כוסות כרוב לבן קצוץ לקוביות
1 כוס חמוציות
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן להשתמש בכל ירק אחר)
4 כפות שמן זית
1/2 1 כפיות מלח הימלאיה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון וחצי גדול או 2 לימונים בינוניים

הכנה:

מחממים מחבת גדולה ומכניסים יחד כרוב ושמן זית, מאדים את הכרוב על אש בינונים 5-7 דקות.

בינתיים ממלאים סיר עם מים רותחים ודואגים שימשיכו לרתוח, חולטים במים את עלי המנגולד לכ – 2 דקות ומעבירים למסננת.

שוטפים היטב את האורז המלא, ומערבבים את כל המרכיבים מלבד עלי המנגולד והלימון יחד, טועמים ובודקים שיש מספיק מלח.

מניחים עלה מנגולד על משטח יבש ונקי ובמרכזו כף
גדושה של התערובת, מגלגלים כמו בתמונה.

בסיר רחב שיש לו מכסה מסדרים את העלים המגולגלים
קרוב לדופן ובמרכז שופכים את יתרת מילוי האורז (אם יש מקום).

ממלאים המים עד 1 ס"מ מעל העלים, מוסיפים לימון
וסוגרים את המכסה.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים ברתיחה עדינה
כ 40 דקות, עם מכסה, ניתן לעטוף את המכסה עם מגבת נקייה
ולסגור את הסיר, האורז יהיה מוכן מהר יותר.

בודקים מדי פעם שיש בעבוע והמים לא נגמרו, אם כן, מוסיפים חצי כוס מים רותחים.

כשהאורז רך מכבים את הלהבה ומגישים.

בתאבון!