אום ונמסטה
אנו שמחים שלחצת כן ואתה ממשיך עמנו במסע לגילוי “הסיפור שלנו”.
אהבתו הגדולה ביותר של סוומי שיבננדה היתה לחלוק עם אחרים את מה שהיה ברשותו. כילד, אהב לחלוק את הממתקים והצעצועים שלו. כבוגר, אהב לחלוק את הידע הרפואי שלו ולסייע לכמה שיותר אנשים להבריא או למנוע מחלות. כיוגי, רצה סוומי שיבננדה לחלוק עם העולם כולו את גילויו הרוחניים.
סוומי שיבננדה הפך למהפכן בעצם העובדה שהחל לכתוב ספרים על יוגה בשפה האנגלית על מנת שיהיו נגישים גם למערביים. עד אותו הזמן, ספרות על יוגה – שהיום הינה כה נגישה – נכתבה בסנסקריט בלבד.
בנוסף, סוומי שיבננדה החל לקבל מערביים כתלמידיו, וכצעד אף יותר מהפכני מכך – החל לחנוך נשים אל תוך מסתורי עולם היוגה. הוא החל נמרצות לכתוב ולהוציא לאור ספרים על כל ענפי היוגה השנים, וכאשר שמו החל להתפרסם ולאשרם החלו לזרום תרומות, פתח בית דפוס. עד סוף ימיו חיבר סוומי שיבננדה כ-400 ספרים. רבים מהם ניתן להשיג כיום בחינם בפורמט של ספרים אלקטרוניים באתר של “החברה לחיים אלוהיים” אותה ייסד בהודו בשנת 1936.
את הספרים ניתן להשיג בלינק הבא: http://www.dlshq.org/download/download.htm
סוומי שיבננדה הרגיש צורך עז לצאת ולהגיע להמונים ולעורר אותם למהפכה הרוחנית שמתעוררת. הוא יצא למסע בכל רחבי הודו, במהלכו עצר בתחנות רבות בהן הרצה, ערך הדגמות עם תלמידיו ועורר רבים להיזכר במורשת הרוחנית הכבירה שלהם.
אולם הוא לא הסתפק בהפצת הידע הרוחני החשוב בקרב בני עמו ההודים בלבד; הוא רצה להפיץ את הידע לאנושות כולה.
אמנם הוא עצמו מעולם לא עזב את הודו, אך בשנת 1957 שלח סוומי שיבננדה את השגריר הראשון שלו למערב.
תלמידים נוספים נשלחו בזה אחר זה כחלוצים לכל רחבי תבל כדי ללמד ולהפיץ את הידע של היוגה, שכיום נראה כחלק אינטגרלי מהנוף שלנו.
הסיפור שלנו ימשיך עם השגריר הראשון, החלוץ הראשון….
רוצה לקרוא אודותיו ?