אום ונמסטה
אנו שמחים שבחרת להמשיך ולהתעניין בסיפור שלנו.
אחת האהבות של סוומי שיבננדה היתה להעניק טיפול רפואי לסדהוס (Sadhus – נזירים נודדים).
בהודו חיים עשרות מליוני סדהוס (ביחיד – סדהו) המקדישים את חייהם למדיטציה ולפרקטיקות רוחניות ונודדים חסרי כל ממקום למקום.
לאחר שקיבל טיפול רפואי מסור ואישי, אחד מהסדהוס שעברו דרך בית החולים של סוומי שיבננדה העניק לו ספר שעסק בפילוסופיית הוודנטה (VEDANTA). בספר זה גילה סוומי שיבננדה שהשאלה הקיומית ש”רדפה” אותו, כמו גם שאלות קיומיות נוספות, היו נקודת מוצא לגישה והשקפה שונה באופן רדיקלי על השאלות: מהם החיים, מהי מטרתם, מהי משמעות הסבל ומהם מקורותיו.
פילוסופיית הוודנטה הינה עמוקה ביותר ודורשת בשלות רוחנית על מנת שניתן יהיה להתחבר ולעכל את הרעיונות שהיא מציעה. אולם בבסיסה היא טוענת בתקיפות כי האדם בור לחלוטין לטבעו האמיתי. הזהות החיצונית אליה אנו מתייחסים כ”אני” הינה מסכה כוזבת.
הבורות לעצמי האמיתי וההזדהות עם ה”אני” הכוזב הם מקור כל המחלות והשורש לכל צורות הסבל!
ידיעה ישירה של העצמי האמיתי תתכן רק כאשר מושגת חריגה מעבר להזדהות עם האישיות שאנו מאמינים מעבר לכל צל של ספק שהיא מי שאנחנו.
את היכולת לחרוג ולהשתחרר מכבלי ההזדהות עם ה”אני” ניתן להשיג אך ורק באמצעות מדיטציה!
סוומי שיבננדה, שריפוי והקלה מסבל בערו בעצמותיו, החליט להשקיע את כל מרצו, יכולתיו וזמנו בתרגול המדיטציה שתוביל, כמובטח, לשחרור מגבולות ה”אני” הכוזב ולידיעה ישירה של העצמי.
לתדהמת כל מכריו וקרוביו חילק הרופא הצעיר והמצליח את כל הונו בין העניים והנזקקים, פרש מן הקריירה המזהירה שלו, והחל, כשהוא חסר כל (למעט הבגדים שלגופו ושמיכת צמר אחת) במסע רגלי בן אלפי קילומטרים לעבר הרי ההימלאיה בחיפוש אחר מורה שידריך אותו בנתיב הפנימי לעבר גילוי עצמי.
היית רוצה להמשיך ולדעת מה סוומי שיבננדה תרגל?
מסקרן אותך לדעת מה גילה וכיצד הדבר שינה את חייו (וגם את חיינו)?