סדנת בישול הודי צמחוני/טבעוני עם השף איתי אפרת

לעוף להודו בלי כרטיס טיסה !

 

סדנת בישול לאלה שאוכל הודי מעיף אותם !

איתי אפרת, השף לשעבר של מסעדת 24 רופי,

יחשוף בפניכם את כל סודות המטבח ההודי.

החברים שלכם יהיו בטוחים שהזמנתם קייטרינג מדלהי !

 

הסדנה הינה של ארבעה מפגשים בני 3 שעות כל אחד (לסילבוס המלא גללו מטה )

בסוף כל מפגש של התנסות מעשית בבישול, תוגש ארוחה עם המטעמים שהוכנו.

תתכוננו לחוויית ניחוחות וטעמים לא מהעולם הזה, באחריות : )

 

לדף המתכונים של איתי אפרת לחצו כאן

מפגש ראשון- יסודות הבישול ההודי

  • הבישול ההודי – היכרות
  • תבלינים וטכניקות בישול
  • הכנת תערובות תבלינים (מסאלה)
  • הכנת מאכלי יסוד קלסיים טעימים ובריאים

 

מפגש שני – קטניות

  • הקטניות הייחודיות להודו ולמטבח ההודי
  • סגנונות שונים של בישול קטניות
  • הכנת מבחר ממנות הקטניות והאהובות :
    צ'אנה מסאלה(תבשיל חומוס)
    רג'מה(תבשיל שעועית אדומה)
    קיצ'רי
    טארקה דאל

מפגש שלישי – ירקות

  • בישול ירקות בטעמים דרום הודי
  • קסם הטיבול ירקות צפון הודי
  • דגשים בריאותיים ושמירה על ערכים תזונתיים.
  • הכנת מנות קלאסיות :
    אלו גובי
    חצילים בקארי
    ירקות בקוקוס
    קארי דלעת ועוד

מפגש רביעי – מנות חגיגיות

  • הכנת מנות עשירות במיוחד
    מלאי כופתא- כדורי ירקות ברוטב מדהים
    פאלק פניר/טופו- גבינת פניר/טופו עם רוטב קארי ותרד
    שהי טופו/פניר- רוטב קרמי מועשר בקשיו ותבלינים עם קוביות גבינה/טופו
  • קינוחים הודים
    גולאב ג'מון- כדורי גבינה מטוגנים במי ורדים
    חלווה הודית

התחלתי את דרכי בעולם הקולינרי במטבחים של מסעדות גדולות עם תפריטים גדולים ומפוצצים. כמעט מייד בתחילת העבודה גם התחילה המודעות למזון ולמה בעצם אנו אוכלים. זה התחיל מצמחונות וההכרה של עולם החי המופלא וההבנה שלא מתאים לי לאכול חיות, והמשיך עד למודעות לאיכות המזון וחמרי הגלם, מה אני אוכל ואיך.

הצמחונות הובילה אותי אל הקונדיטוריה שבגירסתה המערבית אפשר להגדיר אותה גם כאומנות השימוש בקמח, חמאה, סוכר,  בייצים ותנור אפייה. הקונדיטוריה היא באמת עולם ומלואו אבל גם שם לא מצאתי את הכיוון המקצועי הנכון.

נקודת המפנה הגיעה דוקא מתוך עולם היוגה. בשנת 2006/7 לימדתי יוגה בריטריט בבהאמס, ועזרתי לנהל את המטבח הגדול שם. למדתי שאפשר להאכיל כמות גדולה של אנשים באוכל צמחוני בריא וטעים לאורך זמן וגם לשמור על תזונה מאוזנת והאוכל ההודי הוא אידיאלי לשם כך. ראיתי את ההשפעה של התזונה הזו על הבריאות שלי עצמי ועל מאות האורחים שבאו אם לביקור קצר, ואם לאורך זמן. החלטתי שגם בארץ אנסה לשלב את התזונה הצמחונית והבריאה בכל מקום בו אעבוד.

כשחזרתי לישראל עבדתי התחלתי לעבוד במלון מצפה הימים בעל המטבח החלבי, והגעתי לבסוף לניהול המטבח של מסעדת 24 רופי ההודית שבאותו הזמן נבחרה למסעדה הצמחונית/בריאה הטובה ביותר ע"י מגזין טיים אאוט.

את ההיכרות הראשונה עם המטבח ההודי עשיתי בבית, או יותר נכון בבית סבתא. כבן למשפחה ממוצא קוצ'ינית הביקורים אצל סבא ובסתא תמיד היו חוויה קולינרית מענגת, סבתא שלי שנחשבה לבשלנית מצויינת אפילו במושגים של העדה הצטיינה במיוחד בבישול של האוכל המסורתי בחגים ובאירועים. האוכל הקוצ'יני שהותאם לארץ, יובא מחבל ארץ בעל מזג אוויר טרופי, עשיר בפירות וירקות, ובעיקר רחוק מאד. הנושא בפני עצמו שווה מחקר רציני ומקיף.

תקופת הטיול שלי להודו הביאה עמה הרבה עיסוק רב באוכל. קודם כל מכיוון שהודו היא מדינה של אוכל. באופן בולט והרבה יותר מבמדינות אחרות המזון בהודו, אם בפולחן או באירועים או פשוט ביומיום הוא מרכזי. המטבח הוא עשיר ומשתנה ממדינה למדינה ובעיקר ברובו צמחוני, דבר שאין לו אח ורע באף מדינה בעולם. שנית, בהיותי מטייל רחוק מאמא ונתון לחסדם של בעלי גסטהאוסים ומסעדות, לפעמים במקומות נידחים, לא תמיד מצאתי אוכל זמין ואיכותי, כך שהייתי צריך לבשל את ארוחותי בעצמי. הניסיון הקצר הזה בבישול הדליק אצלי ניצוץ של אהבה לתחום.

כך, למרות שאוכל הודי הוא בשבילי מקור ובית, הגעתי אליו דוקא מתוך ניסיון חיים, טיול בעולם ועיסוק במטבחים שונים. הבנתי שאין כמו המטבח ההודי בשביל לגוון בישול עם ירקות, להשתמש בעדשים וקטניות שונות ולהינות ממוצרים נוספים מן הצומח.

שאלות נפוצות

מעוניינים להתנסות ללא תשלום?

השאירו פרטים ונחזור אליכם טלפונית ועם עדכונים במייל!