אלו גובי

יש שתי מנות שהן הפופולריות ביותר בהודו. אלו-גובי (תפ”א וכרובית) היא אחת, השניה היא המסאלה דוסה.

לפניכם המתכון הקלאסי להכנת אלו-גובי הודי הודי.

מצרכים

  • 4 כפות שמן
  • 3 כפיות זרעי כמון
  • ½ כפית הינג (אספוטידה)
  • 2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורר
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח שחור
  • 1 כפית אבקת צ’ילי
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • 1 כפית גראם מסאלה
  • ירקות למעיכה ביחד: במעבד מזון
  • 2 עגבניות קצוצות
  • פלפל צ’ילי ירוק קצוץ (לאוהבי חריף)
  • 1/2 כוס מים

 

ירקות:

  • פרחים מ 1 כרובית בינונית מושרים במי מלח
  • 2 תפו”א מקולפים וחתוכים לקוביות 1 ס”מ

 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן ומוסיפים זרעי כמון עד שמתפצפצים,
  • מוסיפים הינג, ומיד שמים את הג’ינג’ר,
  • מוסיפים כורכום ומלח שחור ומטגנים לדקה.
  • מוסיפים את הירקות שמעכנו ביחד (עגבניה, פלפל) ומבשלים עד לריכוך
    (ניתן להוסיף מעט מים אם התבשיל מתייבש).
  • מערבבים  אבקת צ’ילי ואבקת כוסברה היטב במים ומוסיפים לתבשיל,
  • מביאים לרתיחה.
  • מכניסים פנימה את התפו”א ומעליהם את הכרובית ללא ערבוב ומביאים לרתיחה.
  • מכסים ומבשלים כ 10 דקות על אש בינונית עד שהתפו”א מתרככים מעט.
  • מערבבים ומבשלים עוד כ 10 דקות עד שהירקות רכים ומוכנים לאכילה.
  • מוסיפים את תערובת הגראם מסאלה וכוסברה קצוצה, ומערבבים, מסירים מהאש.

בתיאבון