יש שתי מנות שהן הפופולריות ביותר בהודו. אלו-גובי (תפ”א וכרובית) היא אחת, השניה היא המסאלה דוסה.
לפניכם המתכון הקלאסי להכנת אלו-גובי הודי הודי.
מצרכים
- 4 כפות שמן
- 3 כפיות זרעי כמון
- ½ כפית הינג (אספוטידה)
- 2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורר
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח שחור
- 1 כפית אבקת צ’ילי
- 1 כפית אבקת כוסברה
- 1 כפית גראם מסאלה
- ירקות למעיכה ביחד: במעבד מזון
- 2 עגבניות קצוצות
- פלפל צ’ילי ירוק קצוץ (לאוהבי חריף)
- 1/2 כוס מים
ירקות:
- פרחים מ 1 כרובית בינונית מושרים במי מלח
- 2 תפו”א מקולפים וחתוכים לקוביות 1 ס”מ
אופן הכנה:
- מחממים שמן ומוסיפים זרעי כמון עד שמתפצפצים,
- מוסיפים הינג, ומיד שמים את הג’ינג’ר,
- מוסיפים כורכום ומלח שחור ומטגנים לדקה.
- מוסיפים את הירקות שמעכנו ביחד (עגבניה, פלפל) ומבשלים עד לריכוך
(ניתן להוסיף מעט מים אם התבשיל מתייבש). - מערבבים אבקת צ’ילי ואבקת כוסברה היטב במים ומוסיפים לתבשיל,
- מביאים לרתיחה.
- מכניסים פנימה את התפו”א ומעליהם את הכרובית ללא ערבוב ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים כ 10 דקות על אש בינונית עד שהתפו”א מתרככים מעט.
- מערבבים ומבשלים עוד כ 10 דקות עד שהירקות רכים ומוכנים לאכילה.
- מוסיפים את תערובת הגראם מסאלה וכוסברה קצוצה, ומערבבים, מסירים מהאש.
בתיאבון