חריימה טבעוני

חריימה טבעוני🌀

 

כשר לפסח, עם ”דגי כרובית“🐟🐟🐟

חומרים ל 5/6 מנות🌀

לקציצות🌀
300 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק
1 כרובית קטנה(להרתיח במים מראש)
כוס קמח חומוס
חצי כוס קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
חצי כוס אצות איזיקי(לרכך במים חמים ולסנן)
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
שמן זית

לרוטב🌀
1/4 כוס שמן זית
2 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
1 גזר, פרוס דק
1 פלפל חריף ירוק קטן, חתוך לטבעות דקות
חצי צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ דק
1 כף פפריקה
1 כפית גרגירי חילבה
1 כפית אספידיטה (חילתית)
מלח
כוס מים

להגשה🌀
כוסברה קצוצה דק

מחממים תנור ל-200 מעלות🌀

 הכנת הקציצות🌀
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות מאורכות

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ-15 דקות, להתייצבות והזהבה. או שמטגנים בשמן קנולה

הכנת הרוטב🌀
מחממים היטב שמן בסיר ומטגנים את הפפריקה שתקבל עישון קל. ואז מוסיפים את שאר התבלינים ואת כל שאר המרכיבים, מטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את המים ממשיכים לבשל עד שהירקות רכים.

לאיחוד🌀
מכניסים את הקציצות לרוטב לבישול קל ואיחוד כ 2/3 דקות.

🌀 מגישים עם כוסברה טריה קצוצה מעל🌱

ערכו התזונתי של הטופו🌀

חלבון
חלבון דל שומן מקורו הוא סויה השייכת למשפחת הקטניות והיא הקטניה הכי עשירה בחלבון. במנה של 100 גרם נמצא כ – 23 גרם חלבון.

חומצות אמינו
בטופו נמצאות כל חומצות האמינו החיוניות. חומצות האמינו הן אבני הבניין של חלבון, כמו לגו אם תרצו. קיימות 20 חומצות מהן נוצרים בגופנו מבני החלבון. הגוף שלנו יודע לייצר חומצת אמינו אחת מאחרת למעט 8 שאינו יכול לסנתז ולכן הן נקראות “חומצות אמינו חיוניות” ואכן חיוני לצרוך אותן בכל יום. כולן נמצאות בטופו, ממש כמו במקורות חלבון מן החי. פלוס נוסף ומשמעותי של טופו הוא שהוא אינו מכיל  שומן רווי כמו זה המגיע מן החי וכן מכיל אומגה 3.

סידן
במנה של 150 גרם נמצא 300 מ”ג סידן שזו כ –  30% מצריכת הסידן המומלצת ליום

ברזל
ממש כמו יתר משפחת הקטניות גם הסויה והטופו שמכינים ממנה עשירים בברזל, אלה חדשות טובות בעיקר לכל מי שמעוניינים להיות טבעוניים
ב – 100 גרם טופו נוכל למצוא לא פחות מ 6.2 מ”ג ברזל

חג שמח וחירות פנימית של אמת💙
רלי טרשל🕉🕉🕉