צ’אנה מסאלה🌀
אין מאכל מוכר, מגוון ויום יומי לישראלים יותר מהחומוס, החומוס מייצג את המציאות המוחלטת והבלתי מוגבלת בעולם הבישול והקולינריה.
לנו נשאר רק להודות שהוא התגלה על פני האדמה באלפי התגלמויות שונות. ואחת מהם הצ’אנה מסאלה מהודו מאכל בעל איכות סטווית
חומרים :🌀
כוס וחצי גרגירי חומוס יבש
חתיכת ג’ינג’ר טרי גדולה(כשליש כוס או לפי הטעם)
5-7 עגבניות בשלות טריות
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
1 או יותר פלפל צ’ילי טרי
צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה – חלק לבישול וחלק להשאיר טרי להגשה
2 כפית זרעי כמון
3 כפית אספדיטה (חילתית)
1 כפית זרעי חילבה
2 כפית זרעי חרדל
7 יחידות ציפורן
5 יחידות הל שלם
1 מקל קינמון
3 יחידות כוכב אניס
5 כפיות אבקת קארי
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה
כף מלח
הכנה:🌀
להשרות ללילה (או להנביט) גרגירי חומוס בשפע מים, לסנן ולבשל אותו כשעה כשהוא מכוסה במים וחצי כף מלח, עד להתרככות.
לקצוץ פלפל צ’ילי, עגבניות ופטרוזיליה. לכתוש ג’ינג’ר
לטגן בשמן בסיר רחב על אש בינונית תוך כדי ערבוב: ציפורן, הל, קינמון, זרעי כמון, זרעי חילבה, זרעי חרדל עד שמריחים את הארומה.
להוסיף את הכרוב, אבקת קארי, מלח, פלפל וג’ינג’ר ולערבב היטב.
להוסיף עגבניות וצ’ילי, ולהביא לרתיחה וזו המסאלה .
לבשל את המסאלה על אש נמוכה כ- 2/3 דקות.
להוסיף את החומוסים המבושלים עם פטרוזיליה והכוסברה, לערבב טוב ואם יש צורך להוסיף מים עד לכיסוי.
להביא לרתיחה ולבשל כרבע שעה על אש בינונית .
להוציא כוס מהתבשיל, למעוך למחית ולהחזיר לסיר.
מומלץ להגיש עם אורז💙
ערך תזונתי🌀
גרגירי החומוס במצבם הטבעי מכילים 16-24% חלבון ובנוסף מכילים סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לתפקוד הגוף
הנבטה. מומלץ להנביט את גרגרי החומוס (כתחליף להשריה)לפני הבישול, על מנת להעלות את הערך התזונתי של הגרגירים. ההנבטה תקצר גם את זמן הבישול.
דגנים. שילוב של חומוס בארוחה עם דגנים מעלה את איכות החלבון בארוחה .
.
בתאבון
🕉🕉🕉 רלי טרשל