נזיד עדשים עשיר בחלבון, מינרלים וויטמינים.
מנה כייפית ומחממת.
מרכיבים:
2 גזרים מגורדים
2 עגבניות מגורדות
3 מקלות סלרי גדולים קצוצים עם העלים
2 כוסות עדשים ירוקות עם חצי כוס עדשים אדומות- כולן יחד מושרות ללילה בהרבה מים
1 כפית חוואייג’
1 כפית כמון
1.5 כפית מלח
רבע כוס מיץ לימון
1 כף רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה קצוצה לקישוט
הכנה:
לאדות את הירקות עם 2 כפות שמן למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
לסנן את העדשים ולהוסיף לסיר.
לכסות במים (עד אצבע מעל העדשים ) ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה במשך 30 דקות או עד שהעדשים התרככו . להוסיף את כל התבלינים כולל מיץ לימון ורסק, לערבב ולבשל עוד כמה דקות.
לטעום, לתקן טעמים ולהגיש חם!
בתיאבון ולבריאות!