חלות חלומיות
לעבוד עם שמרים זה ממש לא קשה, רק צריך לדאוג מראש שיהיו שמרים יבשים בבית (אני מאחסנת במקרר בקופסה אטומה).
בשביל הריח והחגיגיות של חלות.
🔹 קילו קמח
🔹 כף שמרים יבשים
🔹 כפית מלח
🔹 חצי כוס סוכר (או מייפל/סילאן)
🔹 רבע כוס שמן
🔹 2 כוסות מים חמימים או יותר לפי הצורך.
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את היבשים , ובקערה נפרדת מערבים את הנוזלים.
- מערבבים יחד ומתחילים ללוש. ניתן להוסיף מעט מים אם יש צורך. יש ללוש 5 דקות לפחות עד שהבצק נעים ורך (ולא דביק).
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים את קערת הבצק במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה.
- מקמחים משטח עבודה ויוצרים חלות (הגודל והצורה לבחירתכם).
- מניחים את החלות ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- להתפיח 20 דקות נוספות.
- למרוח במעט חלב צמחי ולפזר מעל מעט קינמון וסוכר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
- אפיה במשך 20-30 דקות. עד שיש ריח מדהים במטבח והתחתית השחימה.
- להוציא ולצנן לפני ההגשה.
בתיאבון ולבריאות!