חלות חלומיות

חלות חלומיות

לעבוד עם שמרים זה ממש לא קשה, רק צריך לדאוג מראש שיהיו שמרים יבשים בבית (אני מאחסנת במקרר בקופסה אטומה).
בשביל הריח והחגיגיות של חלות.
🔹 קילו קמח
🔹 כף שמרים יבשים
🔹 כפית מלח
🔹 חצי כוס סוכר (או מייפל/סילאן)
🔹 רבע כוס שמן
🔹 2 כוסות מים חמימים או יותר לפי הצורך.

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את היבשים , ובקערה נפרדת מערבים את הנוזלים.
  2. מערבבים יחד ומתחילים ללוש. ניתן להוסיף מעט מים אם יש צורך. יש ללוש 5 דקות לפחות עד שהבצק נעים ורך (ולא דביק).
  3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים את קערת הבצק במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה.
  4. מקמחים משטח עבודה ויוצרים חלות (הגודל והצורה לבחירתכם).
  5. מניחים את החלות ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. להתפיח 20 דקות נוספות.
  7. למרוח במעט חלב צמחי ולפזר מעל מעט קינמון וסוכר.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  9. אפיה במשך 20-30 דקות. עד שיש ריח מדהים במטבח והתחתית השחימה.
  10. להוציא ולצנן לפני ההגשה.

בתיאבון ולבריאות!