תפוחים ואגסים 🍐🍏 ממולאים בכל טוב. 🌾טעמים של חג🌾
מצרכים:
2 אגסים ו2 תפוחים
1/2 כוס קינואה אדומה או לבנה
1 כוס מים
מלח
פלפל לבן
מקל קינמון לכל פרי
2 כוכבי אניס
3 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
חופן אוכמניות מיובשות
3 כפות צנוברים
70 גרם גבינה קשיו (או גבינה טבעונית אחרת)
עלי רוקט
סילאן
אופן הכנה:
חוצים את התפוחים והאגסים ומרוקנים את האמצע (הגרעינים). מברישים את החתך במיץ לימון כדי שלא ישחיר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסדרים את חצאי התפוחים והאגסים על גבי התבנית (מרופדת בנייר אפיה) ואופים כ-15 דקות, או עד שהם רכים מעט ומצננים.
שמים בסיר את הקינואה, מוסיפים את המים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, או עד שכל המים נספגים, והקינואה מוכנה. מתבלים במלח פלפל לבן לפי הטעם מוסיפים את כוכבי האניס.
מוסיפים לסיר את האוכמניות, משמשים, הצנוברים, ואת הגבינה הטבעונית ומערבבים.
ממלאים את חצאי הפירות בתערובת הקינואה, מכניסים לכל פרי מקל קינמון ומחזירים את התבנית לתנור לעוד כ 10 דקות אפייה.
מוציאים מהתנור, מסדרים מצע מעלי הרוקט עליו מנחים את הפירות, מעל הפירות מפזרים סילאן ומגישים 🍲
ערך תזונתי של הקינואה:
הקינואה היא למעשה זרעיו של צמח הנקרא בעברית “כף האווז”. והיא קרובת משפחה של התרד והסלק. מבחינה טכנית, היא אינה דגן אלא פסאודו-דגן (דמוי דגן). הקינואה הייתה גידול חשוב בתרבות האינקה, הם התייחסו אליה כ”אם כל הדגנים” והאמינו כי היא קדושה “מזון האלים”. בשנים האחרונות התגלתה ברחבי העולם והיא נחשבת כמזון על בשל ערכיה התזונתיים
היא אינה מכילה גלוטן, עשירה בהמון חלבון והיא אחת מהמזונות הצמחיים היחידים המכילים את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. היא עשירה מאוד בסיבים, מגנזיום, ויטמיני-בי, ברזל, אשלגן, סידן, זרחן, ויטמין e, ונוגדי-חמצון בכמות גדולה .
האינדקס הגליקמי שלה נמוך והיא טובה לשליטה על רמות הסוכר
הקינואה גורמת לתחושת שובע ולכן לצריכת פחות קלוריות, ועוזרת לחילוף החומרים בגוף.
שבועות של שמש🌞
בתאבון!
רלי טרשל🕉️🕉️🕉️