תזונה מאוזנת וצמחונית – לגוף וגם להכרה
כל חלקיק מזון הוא מצבור אנרגיה.
המרכיבים הכימיים של המזונות השונים רוטטים בתדרים שונים.
ההכרה נוצרת מהחלקים העדינים של המזון.
אם המזון איננו טהור, ההכרה גם היא נעשית בלתי טהורה בפעולתה.
המזונות האהובים על כל אחד הם משלושה סוגים.
המזונות שמגבירים את החיוּת, האנרגיה, המרץ, הבריאות והשמחה ושהינם ערבים ביותר, נוחים, משביעים ונעימים, אהובים על הטהור.
בעלי תשוקות עזות חושקים במזונות מרים, חמוצים, מלוחים, חמים מדי, חריפים, יבשים וצורבים והגורמים כאב, צער ומחלות.
מזון שהוא באוש, חסר טעם, רקוב וגורם למחלות, אהוב על בעלי ההכרה הקהה, האדישה, העצלה.
חלב, שעורה, חיטה, דגנים, חמאה, גבינה, עגבניות, דבש, תמרים, פירות, שקדים וממתקי סוכר – כולם חומרי מזון טהורים. הם הופכים את ההכרה לטהורה ושקטה וממלאים תפקיד חשוב מאוד בתרגולים של שואפים רוחניים, בהתפתחות הרוחנית של התלמיד ובעוצמת האישיות של מנהיגי האנושות.
דגים, ביצים, בשר, מלח, פלפל חריף הם מצרכי מזון מעוררי תשוקה ועושים את ההכרה חסרת מנוחה, בלתי יציבה ובלתי נשלטת.
בשר בקר, יין, שום, בצל וטבק הם חומרי מזון אשר גורמים להשפעה כבדה על ההכרה האנושית ומשפיעים עליה רגשות כעס, חשכה ועצלות.
דגש על מוסר וערכים רוחניים
אין ספק שתזונה בשרית יכולה לייצר גוף שרירי וחזק, חייל חסר דאגות או מדען נלהב ופיקח. אבל מנקודת המבט היוגית על החיים, הערך האמיתי מושם על ערכו של האדם מבחינה מוסרית ורוחנית.
האדם הוא יותר מאשר רק גוף והכרה. הוא בעיקרו בטבעו הפנימי האמיתי נשמה מושלמת תמיד, טהורה תמיד וחופשייה לעולם. לידת אדם ניתנת כהזדמנות וכאמצעי להשגת ידע נשגב זה על טבעו הפנימי הרוחני ולהשגה מחדש של האלוהות שבו. בתהליך זה כל הנטיות הגסות והחייתיות חייבות להיות מורחקות כליל מאישיות האדם. תזונה לא צמחונית, שהיא גסה וחייתית מעצם טיבה, היא מכשול גדול בתהליך זה. בעוד תזונה טהורה היא עזר רב לעידון הטבע האנושי.
המרכיבים הכימיים של המזונות השונים רוטטים בתדרים שונים. כל חלקיק מזון הוא מצבור אנרגיה. צריכת מצרכי מזון מסוימים גורמת לרטט בלתי הרמוני בגוף הגשמי המשליך את ההכרה למצב של טלטלה וחוסר שלווה. ריכוז ההכרה נעשה קשה והחשיבה הגבוהה מופרעת משום שממחשבות נעלות משתמעות רטיטות עדינות.
תזונה בשרית
מדענים מגיעים למסקנה שקיימים בבשר מרכיבים מסוימים שהם רעילים לחלוטין. מספר גדול מאוד של אנשי רפואה שלמדו את נושא התזונה בהקשר לבריאות, אוסרים על חוליהם לאכול בשר חיה לא רק כאמצעי לריפוי מחלות כמו דלקת מפרקים, שיגרון וכד’, אלא גם כאמצעי למניעת מחלות חומצת-שתן ומחלות מסוגים שונים כמו שחפת, סרטן ודלקת התוספתן.
הבשר אינו נחוץ כלל לשמירת בריאות מושלמת, מרץ וחיוניות. להיפך, הוא עלול לעיתים אף להזיק לבריאות.
יתר על כן, אכילת בשר מביאה לידי מעשי אכזריות שאינה מהמעלות הנעלות.
אם אתה רוצה להפסיק לצרוך בשר כבש, דגים וכד’, ראה במו עיניך את התנאים המציקים ומעוררי הרחמים של החיות בזמן השחיטה. כעת יעלו בלבבך רחמים ואהדה.
חשוב על היתרונות שבתזונה צמחונית.
אכילת בשר היא בלתי נחוצה ובלתי טבעית.
האדם נברא כאוכל פירות. עובדה מדעית זו ברורה מהשוואה מול החיות הטורפות, מהן אנו שונים לחלוטין בהתייחס לאיברים הפנימיים, שיניים וחזוּת חיצונית. בעוד מבחינה אנטומית אנו הכי קרובים לקופי האדם שהתזונה שלהם כוללת פירות, דגנים ואגוזים.
נמצא כי מספר רב של מחלות נעלם כאשר האדם עוזב את המזון הבשרי וניזון ישירות מידי הטבע, פירות בשלים כהלכה ודגנים בריאים, אגוזים וירקות בתוספת דבש, גבינה וחלב. אנשים יהיו בעלי כוח סבל רב יותר וישיגו אריכות ימים.
תזונה צמחונית ומאוזנת
מה שנחוץ זו תזונה מאוזנת היטב.
תזונה מאוזנת היטב עוזרת לאדם לגדול, לבצע יותר עבודה, מגדילה את משקל הגוף ושומרת על יעילות, כושר עמידה ורמה גבוהה של כוח ומרץ.
אין-ספור פילוסופים, סופרים, מלומדים, ספורטאים, קדושים, יוגים וחוזים, שחיו על תזונה צמחונית בלבד, מוכיחים כי תזונה צמחונית יוצרת כוחות נעלים בגוף ובנפש וכי היא מסייעת ביותר להתבוננות קדושה ולתרגול יוגה.