קרקר אורז מלא ללא גלוטן

קרקר אורז מלא ללא גלוטן

הנה לנו פתרון לקרקר טעים ובריא נטול גלוטן שמסייע למערכת העיכול שלנו
קמח האורז המלא עשיר בסיבים תזונתיים ומשביע אליו צרפנו את הזרעונים מלאי האבץ השומשום המלא עתיר הסידן זרעי הפשתן מניעי העיכול ומסייעים בהסדרה של ניעת העיכול ובכללי זרעי הקצח שמוסיפים גם תכונה אנטי דלקתית וטעם נהדר
כייף להכין מזון שנותר לנו טעם לצד בריאות וגם זמין בכל שעה לאכילה

מצרכים:

2 כוסות קמח אורז מלא
3/4 כוס גרעיני חמנייה טבעיים
1/4 כוס של גרעיני דלעת טבעיים
3/4 כוס שומשום מלא
1 כוס זרעי פשתן שלם [שהשרנו במשך שעתיים בכוס מים]
1/2 כוס מים חמימים
זרעי קצח
פלפל
מלח הימלאיה
1/4 כוס שמן קוקוס / זית

ההכנה:
לערבל את כל חומרים לבצק
לחלק ל-3 חלקים
לרדד כל חלק בנפרד על נייר אפיה [שני כיוונים]
[הטריק שהבצק ירודד חלק חלק הוא להניח את הבצק על נייר אפיה ומעליו לשים עוד נייר אפיה – ואז לרדד במערוך עד לעובי דק]
להוריד את אחד מניירות האפיה
לאפות בתנור בחום 180 מעלות ל10 דקות
להוציא ולקרוץ צורות ולהחזיר לתנור לעוד כ20 דק לצנן ולהגיש .

טיפים נוספים:
הקרקרים נשארים לזמן רב – והם מהווים פתרון מושלפ לתחליף לחם וגלוטן
חשוב לקרר לגמרי את הקרקרים לפני אחסון
כדאי לאחסן בצנצנת זכוכית ולסגור במכסה שבת מבורכת -בריאות ותאבון – תמרה צוברי ובית שיבננדה 🙏💜🙏