קרפ שיבולת שועל מדהים
ארוחת בוקר מושלמת, הכי כיף זה להיות יצירתיים עם התוספות!
מרכיבים (4 מנות):
3 כוסות שיבולת שועל דקה (קוואקר)
4 כוסות חלב צמחי/מים/שילוב שלהם
2 כפיות תמצית וניל טהורה
כפית גדושה קינמון טחון
קמצוץ מלח הימלאיה
כף סילאן
משהו טעים למרוח מעל (המלצות בסוף המתכון)
הכנה:
טוחנים בבלנדר את שיבולת השועל לקמח (דקה בערך) ומעבירים לקערה יבשה.
מניחים בבלנדר את שאר המרכיבים וחצי מהקמח שיבולת שועל, טוחנים לשילוב.
מוסיפים את שאר הקמח וטוחנים שוב עד שהבלילה חלקה.
מחממים מחבת non-stick על אש בינונית-נמוכה (ניתן להוסיף כפית שמן קוקוס בפעם הראשונה אך לא חובה).
יוצקים מצקת מהבילה על המחבת ומרדדים לקרפ/מטים את המחבת עד שהבלילה מתפרסת על המחבת.
מחממים כל צד כדקה עד שהקרפ מתנתק מהמחבת, ואז הופכים לצד השני לדקה.
מניחים בצלחת. את ערימת הקרפים.
מגישים עם ממרח טעים- הנה כמה המלצות:
אבוקדו טרי עם מעט לימון/חומוס/טחינה/שקדיה/מייפל/ממרח קקאו ביתי (2 כפות קרם קוקוס, כף מייפל, כפית אבקת קקאו)/פירות יער/כל מה שאוהבים!
אצלנו הם מתחסלים עוד באותו היום, הכי כיף שזה טרי.
בתיאבון!