כשענבר שעובדת איתי נגסה בקציצה כזו היא הכריזה שהפעם עליתי על זה.
בלי ספק הקציצה הכי טעימה, לדבריה.
כנראה שיש יותר מדבר אחד שיכול להיות הכי טעים בעולם…
הקישואים שבמתכון הם שנותנים לקציצה את העסיסיות שלה, ואת העדשים ניתן להנביט:
משרים לילה במים, מעבירים למסננת מכוסה במגבת לחה,
שוטפים פעמיים ביום וכשנובטים ממשיכים לפי המתכון.
- 500 גר' עדשים ירוקות מושרות ללילה
- כמה עלי בזיליקום או מעט נענע
- 1/2 חבילת פטרוזיליה
- 1/4 כוס קמח חומוס
- 1/4 כוס קוואקר דק
- 4 קישואים בינוניים
- כף מלח ים
- כף בהרט
- שמן קנולה לשימון
- מגררים את הקישואים על פומפייה גסה ומעבירים לקערה
- מסננים את העדשים מנוזלי ההשריה ומעבירים למעבד מזון
- מרסקים למרקם גרגירי ומעבירים לקערה
- קוצצים דק ביד או במעבד מזון את הירוקים ומצרפים לתערובת
- מוסיפים גם את הקוואקר וקמח החומוס, בהרט ומלח
- התערובת צריכה להיות לחה ודביקה
- לא מוצקה אך לא נוזלית. אם יש צורך מוסיפים עוד קמח חומוס/קוואקר
- ומניחים לייצוב במקרר לחצי שעה לפחות
- מחממים תנור ל180 מעלות
- משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה בשמן קנולה בעזרת מברשת סיליקון
- לוקחים כף מלאה מהתערובת, ובשתי ידיים יוצרים קציצות שמנמנות ועגולות
- עורכים בשורות בתבנית, מברישים בשמן ושולחים לתנור לכ20 דקות להשחמה
- מומלץ להגיש ברוטב, בלחמניה
- או על מצע פולנטה