קציצות טופו ברוטב ירוק

קציצות טופו ברוטב ירוק

 

מרכיבים לקציצות:
300 ג׳ טופו קשה
3 כפות קמח חומוס /כוסמין/ עדשים/
2 כפות שמן זית
2 כפות ג׳ינג׳ר טרי מרוסק
1/4 צרור כוסברה/פטרוזיליה/
מלח , פלפל,

מרכיבים לרוטב הירוק:
2 כוסות תרד טרי
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
1/2 ראש ברוקולי מפורק
1 כף שמן זית
1/2 לימון טרי סחוט.
מלח פלפל לפי הטעם.

הכנת הקציצות:

1) לטחון במעבד מזון טופו, ג’ינג’ר , כוסברה, שמן, למרקם סמיך. אם הרוטב סמיך מדי להוסיף 1:4 כוס מים.
להעביר לקערה ולהוסיף 2 כפות קמח. לערבב היטב.

2) בקערה להניח את כף הקמח שנותרה. ליצור קציצות ולעטוף בקמח להניח בתבנית עם נייר אפיה. לזלף מעל מעט שמן זית.
3) לאפות בחום של 180 מעלות כ 15 דקות.

הכנת הרוטב:

1) בסיר בשפע מים עם כף מלח
לחלוט: ברוקולי, תרד, אפונה, שעועית, כ6-7 דקות. להעביר מיד לקערה עם מי קרח.

2) לטחון במעבד מזון את הירקות המאודים עד לקבלת רוטב סמיך.

3) בסיר שטוח להרתיח את הרוטב ( אפשר להוסיף מעט מים לדילול )
להוסיף את קציצות הטופו האפויות לרוטב החם ולבשל יחד 3-4 דקות.
להגיש חם.
תיהנו!  הגר🙏❤️🤗
🍃🍀☘️🌿🌱🥦🥗