קציצות ברוטב פיקנטי – מנה של בית
חומרים:
500 גר טחון מן הצומח, או סויה טחונה בבלנדר
חצי כוס קמח (כל קמח שבוחרים)
חופן כוסברה ופטרוזליה
כף ג’ינג’ר טרי טחון
1 כוס כרוב לבן מגורד בפומפיה (לסחוט נוזלים)
1 תפו”א מגורד בפומפיה (לסחוט נוזלים)
2 כפיות אספידיטה
מלח, פלפל שחור גרוס, מעט בהרט , כורכום, פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם.
לערבב את הכל היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת הטעמים.
ליצור כדורים בגודל הרצוי לטגן עד להזהבה קלה או לאפות על נייר אפיה.
חומרים לרוטב:
1 כוס כרוב לבן קצוץ דק
3 כפות שמן
2 כפיות אספדיטה
4 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות רוטב סויה
כוס מים
חצי כפית סוכר (לא חובה)
כף פפריקה
כף חוויג’ למרק
כפית אבקת כוסברה
מלח
אופן ההכנה:
לטגן את הכרוב בשמן עד להזהבה, להוסיף את שאר החומרים והתבלינים של הרוטב ולבשל על אש בינונית עד רתיחה להנמיך את הלהבה, לאחר שהקציצות מוכנות להטמיע אותם ברוטב תוך נענוע של הסיר, לכסות ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות לצמצום הרוטב.
סויה ערך תזונתי:
הסויה היא קטניה שמקורה בסין וממנה מפיקים חלב סויה וטופו. הסויה מכילה כמות גבוהה של חלבון, למרות שהיא חלבון צמחי היא מכילה את כל חומצות האמינו. בנוסף, הסויה עשירה בויטמין C ובסידן
בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️