קיש תרד וכרובית

קיש תרד וכרובית

בשבילי השיא היה כשהקטנטנים שלי אכלו ובפה מלא אמרו לי “יצא ממש טעים!”
מתכון מיוחד, טעים ומזין.

מרכיבים:

לבצק:
חצי כוס קמח מלא, חצי כוס קמח לבן, חצי כוס קמח חומוס (אפשר לגמרי לבחור באיזה קמחים שרוצים)
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כפית שמרי בירה
חצי כפית טימין (קורנית) מיובש
חצי כוס שמן נוזלי
2-4 כפות חלב סויה /מים

למלית:
200 גר תרד בייבי שטוף
200 גר כרובית חתוכה
שורש פטרוזיליה קטן
חצי כפית מלח
חצי כפית שמרי בירה
חצי כפית אגוז מוסקט
4 כפות קמח מלא

הכנה:

למלית:

  1. מבשלים בסיר נפרד כרובית ושורש פטרוזיליה פרוס עד ריכוך.
  2. מאדים במחבת עם מעט מים את עלי התרד (עד ריכוך ולא יותר).
  3. מסננים היטב היטב מנוזלים ומניחים הכל יחד במיקסר (או לטחון בבלנדר ידני) עם התבלינים. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים.

לבצק:

  1. מערבבים בקערה את היבשים.
  2. מוסיפים שמן ו-2 כפות חלב/מים (או יותר לפי הצורך) לקבלת בצק רך ואחיד.
  3. מרדדים (ניתן להשאיר רבע מהבצק לקישוט למעלה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים 5 דקות. בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  5. מוציאים וממלאים במלית (לא נורא אם קצת נוזל).
  6. ניתן לקשט עם פסים של בצק מלמעלה ועם גבינה טבעונית מגורדת.
  7. לאפות עוד 20-30 דקות להזהבה של הבצק.

בתיאבון ולבריאות!