קובה סלק

קובה סלק

כשטועמים אותה, יש לה טעם ייחודי, שאין לאף מנה אחרת. זה גם חמוץ, גם מלוח גם מתוק, זה נטי נטי, פשוט טעם של קובה, של בית, של ילדות ושל הרבה רגעים משפחתיים חמים🏡

חומרים לבצק הקובה:
סולת, מעט מלח דק ומים ללוש הכל עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק, להכניס למקרר לעשרים דקות שיתיצב

חומרים למילוי:
2 כוסות כרוב לבן קצוץ דק
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
חבילה של טחון מן הצומח
חצי כפית בהרט
5 כפות רוטב סויה
מעט פלפל שחור
כפית אספדיטה
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת כוסברה
חצי כוס שיבולת שועל טחון דק
מעט שמן לטיגון

אופן הכנת המילוי:
לטגן את הכרוב עד הזהבה, להוסיף את כל שאר החומרים והתבלינים, חוץ משיבולת השועל, ולערבב היטב, אם יש הרבה נוזלים להוסיף מהשיבולת שועל לפי הצורך עד שיספגו.

בידיים רטובות (להכין מראש קערית מים). נוטלים פיסות מן הבצק בגודל של כדור פינג פונג. משטחים על כף היד לעובי שליש-חצי ס”מ ומניחים כפית-שתיים של מלית. חופנים את הבצק ליצירת קערית, סוגרים לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

חומרים למרק סלק:
שלוש גבעולי סלרי טרי קצוץ דק
כוס פטרוזיליה קצוצה גס
כוס כוסברה קצוצה גס
שלוש יחידות סלק מקולף, חתוך לקוביות קטנות
שלוש יחידות גזר חתוך לפרוסות דקות
שתי יחידות תפוח אדמה מקולף, חתוך לקוביות קטנות.
פלפל שחור
1 1/2 כפות אבקת מרק (ללא מונסודיום)
שתי כפות רוטב סויה
מעט אבקת קארי
ליטר מים

אופן הכנת המרק:
להכניס את כל החומרים לסיר עמוק ולבשל עד שהירקות מעט רכות והמים יגיעו לרתיחה, להוסיף את הקובות ולבשל עוד כרבע שעה לבדוק שהירקות רכים.

סלק ערך תזונתי:
מבחינה בוטנית הסלק מגיע מאותה המשפחה של התרד והקינואה. אנחנו מכירים אותו בצבע הסגול, אך הוא מגיע במגוון צבעים נוספים כמו צהוב ולבן.
הסלק הוא אחד הירקות העשירים ביותר בויטמינים ומינרלים. הוא מכיל מגנזיום, סידן, ברזל, נחושת, סלניום, זרחן ומנגן. שורש הסלק ועליו עשירים מאוד בויטמינים הבאים: ויטמין A, מספר ויטמינים מקומפלקס B וכמובן ויטמין C, שלו יתרונות בריאותיים ותזונתיים רבים בזכות היותו אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר. בנוסף, הסלק מכיל גם כמות גבוהה של חומצה פולית ולכן בריא מאוד לנשים בהריון.

אחד היתרונות החשובים של הסלק היא העובדה שהוא מכיל שילוב של ברזל וויטמין C, המשפר משמעותית את ספיגת הברזל בגוף.

בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️