קארי מסמאן (תאילנדי)
התבשיל הזה זה כל מה שאתם רוצים בארוחה שלכם 😋
החומרים(ל-4 מנות):
1/4 כוס שמן קנולה 2 כפות מחית קארי מסמאן (אפשר למצוא בחנויות הטבע המתמחות או להכין תמצאו מתכון בהמשך) 800 מ”ל קרם קוקוס
1/4 כוס סויה
2 כפות מחית תמרהינדי
3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות, (אפשר להוסיף חמש פרחי כרובית)
חבילת טופו (500 ג’) חתוך לקוביות
כוס כרוב סגול פרוס לפרוסות דקות
חופן בוטנים חצויים, קלויים
אופן ההכנה:
בסיר או במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את מחית המסמאן ומטגנים כחצי דקה או עד שהממרח מתחיל להפיץ ארומה.
מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים מעט, מוסיפים את הסויה והתמרהינדי ומבאים לרתיחה.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים בערך כ-10 דקות (חשוב לא לבשל יותר מדי על מנת שלא יתפרקו).
מוסיפים את הכרוב הסגול, הטופו והבוטנים ומבשלים בין 5 דקות נוספות.
מגישים לצד אורז או איטריות שעועית וכו’
הכנת משחת קארי מסאמן: בעלי ומכתש או בלנדר כותשים: 1 צ’ילי אדום, חמש תרמילי הל, כפית זרעי כמון, חצי צרור כוסברה טריה, כפית זרעי כוסברה, קורט אגוז מוסקט, כף אספדיטה, חצי כפית כורכום, חצי כפית גרגרי חילבה, כף גינג”ר , שתי כפות שמן שומשום אורזים בצנצנת ושומרים במקרר.
בתאבון!
רחלי טרשל🕉️🕉️🕉️