צימוקים מרפאים

צימוקים מרפאים

ענבים או בצורתם היבשה כצימוקים הם מאכל עתיק המוכר ברחבי העולם כבר אלפי שנים. 

באיורוודה נחשבים הענבים כטובים ביותר מכל הפירות האחרים. בנוסף לטעמם הטעים והמתוק יש להם גם סגולות מרפא רבות. משתמשים בהם בתרופות שונות הן בפרי כשהוא בשל או בשל למחצה או בצורתם היבשה כצימוקים. 

צימוקים מרפאים מומלצים הם אלו שעברו תהליך יבוש טבעי ללא חומרים משמרים ומלאכותיים.

התכונות של הצימוקים בראייה איורוודית:

  • טעם: מתוק 
  • אנרגיה: קרה 
  • איכויות: כבד, שומני 
  • טעם לאחר העיכול: מתוק. הטעם המתוק בונה את הרקמות בגוף באופן איכותי.   
  • התאמה לדושות: טעמם המתוק של הצימוקים עוזר בקירור הגוף ומפחית תחושות צריבה, האיכות הכבדה מזינה את הגוף והלחות מסככת ומונעת יובש, אוסף תכונות המתאימות לאיזון פיטה וואטה. לטיפוסי ואטה מומלץ לאכול את הצימוקים רכים לאחר השרייה במים. 

מה הן סגולות המרפא של הצימוקים ? 

  • חיזוק הריאות וטיפול בשיעול יבש 
  • טיפול בצמא קיצוני. מבשלים חופן קטן של צימוקים עם חלב
  • הזנה לרקמת הדם וטיפול באנמיה בשל תכולת הברזל שבהם
  • חיזוק מערכת החיסון
  • טיפול בבעיות בכבד
  • שמירה על לחץ דם תקין ובריאות הלב
  • קירור העיניים
  • שיפור תנועת המעיים ומניעת עצירות. לטיפול בעצירות משרים 10 צימוקים בכוס מים חמים למשך הלילה ומכסים את הכוס. בבוקר למחרת שותים את הנוזל ואוכלים את הצימוקים 
  • הרגעת ההכרה, הפגת מתח ותחושת בלבול
  • הפגת עייפות. מומלץ לאכול מעט צימוקים להשבת האנרגיה לגוף
  • העלאת הפוריות בנשים ובגברים

מאת: טלי מסריק – מטפלת בכירה ברפואת האיורוודה