צ’אי סאטוי

צ’אי סאטוי

 

שתיית כוס תה חם זה רגע נעים של התרגעות בו הגוף מתחמם והדם זורם לו בחופשיות ומעלה חיוניות. הצ’אי הוא משקה המכיל תערובת של תבלינים מחממים המתאים לימים קרים. משקה שבנוסף לטעמו העשיר הוא משפר את העיכול, מפנה רעלים ממערכת הנשימה מקל בהצטננות, מפחית ליחה ומחזק את מערכת החיסון.

 

חומרים לצ’אי

מים בכמות של שלוש כוסות

מקל קינמון

כפית מלאה של שורש ג’ינג’ר מגורד

6 תרמילי הל

4 ציפורן

2 עלי דפנה

1 פלפל שחור שלם

הצ’אי טעים גם ללא המתקה, במידה ונרצה אותו מתוק יותר אפשר להמתיק בג’אגרי (סוכר גולמי) או בדבש כאשר התה פושר.

הכנה:

את תבלינים היבשים נכתוש גס במכתש ועלי.

נשים בסיר את המים והג’ינג’ר ונביא לרתיחה ללא מכסה, ברתיחה נוסיף את התבלינים

הכתושים ונבשל כשהסיר מכוסה על להבה קטנה עוד כ10-15 דקות. בסיום נסנן את התבלינים.

אפשר להוסיף חלב שקדים או חלב צמחי אחר.

ניתן לשמור בתרמוס ולשתות לאורך היום בכל פעם שנרצה להתחמם ולהעלות את האנרגיה.

 

מאת טלי מסריק מטפלת באיורוודה