פלאק פניר, הוא תבשיל הודי העשוי מתרד ומגבינת פניר, התבשיל נפוץ בכל הודו בואריאציות שונות.
מרכיבים:
- כ 800 גר’ תרד טרי (רצוי מהסוג העדין) שטוף היטב
- 4-5 ס”מ ג’ינג’ר קלוף וכתוש (מספיק ל 2 כפות)
- 6 עגבניות גדולות טחונות בבלנדר
- 400 גר’ גבינת פניר חתוכה לקוביות
- 1/2 צ’ילי ירוק חתוך (לפי מידת החריפות הרצויה)
- 4 כפות שמן קנולה/זית/גהי
- כוס מים רותחים
- מלח לפי הטעם
- 1/2 2 כפיות זרעי כמון
- 1/2 כפית אספוטידה/הינג
- 1/2 כפית מלח שחור
- 3/4 כפית כורכום
- 2 כפיות כוסברה טחונה
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית אבקת צ’ילי אדום/פפריקה חריפה (או לפי מידת החריפות הרצויה)
- 1/2 כפית גראם מסאלה
אופן הכנה:
- מרתיחים סיר גדול עם מים, מבשלים את התרד במים בישול קצר כ 2 דקות עד שמתרכך. מניחים בצד.
- במחבת גדולה מוזגים 4 כפות שמן ומחממים, כשהשמן חם זורקים פנימה זרעי כמון, קולים כ 20 שניות. מוסיפים הינג, ג’ינג’ר, מלח שחור ופלפל ירוק ומטגנים כדקה, מוסיפים כורכום ומטגנים ל 30 שניות נוספות.
- מוסיפים עגבניות ומבשלים כ 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים כוסברה טחונה, כמון טחון, אבקת צ’ילי ומבשלים כ 5 דקות עם מכסה, עד שהעגבניה מתרככת. אם התערובת יבשה ניתן להוסיף עד כוס מים רותחים.
- מעבירים את כל התערובת יחד עם התרד המבושל לבלנדר וטוחנים היטב למחית חלקה לגמרי.
- מחזירים למחבת את מה שטחנו ומבשלים כ 10 דקות.
- כשמוכן, מוסיפים מלח ולאחר מכן גבינת פניר ומחממים ביחד, מוסיפים גראם מסאלה, מערבבים ומתקנים תיבול
- מגישים עם אורז, וצ’פאתי.
בתאבון!