עלי גפן ממולאים
מתכון לעלי גפן ממולאים. כי יש עכשיו הרבה עלים 🙂
משרים אורז במים לשעה – ככל שהאורז יושרה ליותר זמן הבישול יהיה קצר יותר..
בקערה אחרי סינון האורז מערבבים את האורז עם עגבניות קצוצות דק ופטרוזיליה או איזה ירוקים שבא לכם..
מתבלים בכמון, מלח, קצת כורכום ואם יש לכם אז גם ראס אל חנות ומעט קינמון. מערבבים עם האורז הלא מבושל והמסונן מוסיפים שמן זית.
את עלי הגפן מרתיחים במים רותחים כדי שיתרכו – אפשר לראות שהצבע שלהם נהיה בהיר יותר..
לאחר מכן, לוקחים חופו קטנטן של האורז וממלאים כל עלה וכדי לגלגל את הקצוות של העלה מכניסים פנימה מצמידים כמה שיותר ומגלגלים…
בהתחלה זה לוקח זמן ללמוד אז לא להתייאש.
אחרי שגלגלתם מכניסים לתוך סיר כאשר העלים צמודים אחד לשני .. מכסים בקליפות לימון ומכסים בצלחת את הכל כדי שהעלים יהיו צמודים לסיר ומוסיפים מעל מים רותחים. כל כמה זמן להמשיך להוסיף מים לסיר כאשר רואים שחסר מים. מדי פעם ממשיכים להצמיד את הצלחת על העלים המגולגלים..
כעבור חצי שעה שעה או אולי יותר אפשר לשים לב שהאורז רך והעלים גדולים והאורז תפח בפנים משמע מוכן..
שיהיה בתאבון