עלי אורז ממולאים בירקות סמוקי סלק ברוטב בוטנים בסגנון אסיאתי
מנה קלה להכנה וחגיגית למראה. מתאימה לתזונה טבעונית ויוגית ללא גלוטן.
מאדים ירקות במעט שמן זית: מטגנים תערובת של כורכום, כמון, כוסברה כולם טחונים. לחלופין אפשר להשתמש בחויאג’ למרק. מוסיפים רצועות של כרוב עד להשחמה קלה, מוסיפים סלרי, שומר וג’ינג’ר קצוצים. מגרדים בפומפיה גסה -גזר/ בטטה, קישוא וסלק, מוסיפים למחבת, יחד עם עלה מנגולד קצוץ. מערבבים ומתבלים במלח לפי הטעם.
משרים בכל פעם עלה קטן של אורז בקערת מים קרים לכדקה.
ממלאים בשתי כפיות של ירקות. ומגלגלים כמו עלי גפן- קיפול בצדדים לכיסוי קצה המלית וגילגול העלה בצורה מעט הדוקה, להזהר שלא יקרע, עלה האורז עדין מאוד.
רוטב עשוי מחמאת בוטנים לערבב עם מעט קרם קוקוס, טחינה ורוטב סויה. אפשר לפזר מעל הכל עלי כוסברה ובוטנים קלויים. בהצלחה🙏❤️