עוגת תמרים, פקאנים ורוטב טופי

מתכונים טבעוניים שווים שקל להכין ושכולם ירצו לקבל את המתכון.
העוגה הזו למשל נחלה הצלחה אדירה!
המרקם שלה מהמם, היא טעימה וממש קלה להכנה.

 

החומרים:

  •  200 גרם תמרים מגולענים בוואקום (רצוי מסוג מג’הול) שגלענתם לבד
  • כוס מים רותחים
  • כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 200 גרם טופו רך או 2 תפוחים זהובים קלופים וחתוכים
  • כפית שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ
  • כוס קמח מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית קינמון
  • נגיעה של הל טחון
  • נגיעה של מוסקט טחון
  • 1/2 כוס פקאנים שבורים
  • עוד 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס קרם קוקוס
 
ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משרים את התמרים בקערה עם מים רותחים וסודה לשתייה.
  • בינתיים מעבדים במעבד מזון את הטופו/תפוחים, שמן קנולה, סוכר חום וג’ינג’ר למרקם חלק לחלוטין.
  • מוסיפים את התמרים ומעבדים שוב למרקם חלק.
  • מנפים בקערה את הקמח ומוסיפים אבקת אפייה, קינמון, מוסקט והל.
  • מאחדים את הקמח עם תערובת התמרים, מערבבים רק עד שהכל אחיד, לא יותר מדי.
  • משמנים שתי תבניות אנגליש קייק ויוצקים לתוכן את התערובת.
  • אופים כ 35 דקות עד שהעוגה משחימה מעט.
  • בזמן האפייה מכינים רוטב טופי:
  • מבשלים בסיר קטן את הסוכר עם חלב הקוקוס עד רתיחה קלה.
  • ממשיכים בבישול על אש קטנה עד שמתקבל מרקם סמיך, כעשר דקות.
  • זהירות, טופי אוהב לגלוש על הכיריים…
  • יוצקים את הרוטב על העוגות החמות ומברישים במברשת סיליקון.
  • מצננים, ואוכלים!
המתכון ניתן באדיבות ממאשה רונינסון
https://www.facebook.com/mashakitchen/?fref=ts