מתכונים טבעוניים שווים שקל להכין ושכולם ירצו לקבל את המתכון.
העוגה הזו למשל נחלה הצלחה אדירה!
המרקם שלה מהמם, היא טעימה וממש קלה להכנה.
החומרים:
- 200 גרם תמרים מגולענים בוואקום (רצוי מסוג מג’הול) שגלענתם לבד
- כוס מים רותחים
- כפית סודה לשתיה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 3/4 כוס סוכר חום בהיר
- 200 גרם טופו רך או 2 תפוחים זהובים קלופים וחתוכים
- כפית שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ
- כוס קמח מלא
- כפית אבקת אפייה
- רבע כפית קינמון
- נגיעה של הל טחון
- נגיעה של מוסקט טחון
- 1/2 כוס פקאנים שבורים
- עוד 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס קרם קוקוס
ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משרים את התמרים בקערה עם מים רותחים וסודה לשתייה.
- בינתיים מעבדים במעבד מזון את הטופו/תפוחים, שמן קנולה, סוכר חום וג’ינג’ר למרקם חלק לחלוטין.
- מוסיפים את התמרים ומעבדים שוב למרקם חלק.
- מנפים בקערה את הקמח ומוסיפים אבקת אפייה, קינמון, מוסקט והל.
- מאחדים את הקמח עם תערובת התמרים, מערבבים רק עד שהכל אחיד, לא יותר מדי.
- משמנים שתי תבניות אנגליש קייק ויוצקים לתוכן את התערובת.
- אופים כ 35 דקות עד שהעוגה משחימה מעט.
- בזמן האפייה מכינים רוטב טופי:
- מבשלים בסיר קטן את הסוכר עם חלב הקוקוס עד רתיחה קלה.
- ממשיכים בבישול על אש קטנה עד שמתקבל מרקם סמיך, כעשר דקות.
- זהירות, טופי אוהב לגלוש על הכיריים…
- יוצקים את הרוטב על העוגות החמות ומברישים במברשת סיליקון.
- מצננים, ואוכלים!
המתכון ניתן באדיבות ממאשה רונינסון
https://www.facebook.com/mashakitchen/?fref=ts
https://www.facebook.com/mashakitchen/?fref=ts