עוגת שוקולד חגיגית

עוגת שוקולד חגיגית

עוגה חגיגית ומקסימה שממש קשה לשמור אותה לזמן רב.

מרכיבים :
1 1/3 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס חלב צמחי
1/3 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כף חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)

לרוטב
2 כפות שמן קוקוס
1/3 כוס סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס קקאו

הכנה:
לנפות עם מסננת לקערה את החומרים היבשים.
להוסיף את החומרים הרטובים
ולערבב קלות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
לשמן תבנית, לצקת אליה את הבלילה ולאפות בתבנית עגולה קוטר 20 ס”מ בערך בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
יש לצקת את הרוטב אחרי שהעוגה התקררה קצת.
לערבב את חומרי הרוטב לבלילה אחידה (או להמיס שוקולד מריר)
לצקת את הרוטב על העוגה, ניתן לעטר באגוזים קצוצים ושוקולד מריר קצוץ
בתיאבון ולבריאות!💐