עוגת ממתק תמרים אגוזים ושוקולד

למתכון ארטיק קשיו וניל

עוגת ממתק תמרים אגוזים ושוקולד (ללא אפיה):

מתוק מתוק ועדיין בריא (תמרים עשירים בברזל, אשלגן, מגנזיום, סיבים תזונתיים ועוד, והם מאד מאד טובים לבריאות, ואגוזי מלך עשירים בשומנים בריאים, אומגה 3 ועוד ועוד).

מרכיבים:

15 תמרי מג’הול, 200 גר’ אגוזי מלך (ניתן לגוון בסוג האגוזים), 2 כפות קקאו, כפית תמצית וניל, 2 כפות קוקוס טחון, 8 ביסקוויטים טחונים/קוקוס טחון (כדי לפזר בתחתית התבנית), 100 גר’ שוקולד מריר מומס עם כפית שמן קוקוס (כדי לקשט מעל העוגה).

הכנה:

לטחון במעבד מזון ביסקוויטים עם כף חלב צמחי לקבלת תערובת פירורית לחה. לשטח בתבנית עוגה גדולה מרופדת בנייר אפיה. לבדוק, לגלען ולשטוף תמרים ואגוזים. לחמם מעט את התמרים כדי שיהיו רכים. לטחון במעבד מזון אגוזים לאבקה/פירורים. להוסיף תמרים למעבד המזון, קקאו, קוקוס ותמצית וניל. לטחון יחד לעיסה אחידה, מומלץ להוסיף כף או כמה כפות של חלב צמחי כדי לקבל עיסה רכה (רק כדי שיהיה אפשר לשטח בתבנית) . לשטח על שכבת הביסקוויטים. להמיס קוביות שוקולד עם שמן קוקוס ולעטר את כל העוגה. מומלץ לשמור בקירור עד הגשה.

בתיאבון ולבריאות💐